ΗΠΑ: Άρση των κυρώσεων για τον Nord Stream 2 αποφάσισε ο Τζ. Μπάιντεν

Αντιπαραγωγικές ως προς τις σχέσεις με την Ευρώπη, χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος, τις κυρώσεις σε βάρος της ρωσογερμανικής εταιρείας που κατασκευάζει τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, που θα μεταφέρει ποσότητες από ρωσικά κοιτάσματα στη γερμανική και ευρωπαϊκή αγορά, καθώς το έργο το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Λίγο πριν την επίσκεψη του στην Ευρώπη και την συνάντηση του  με τον Ρώσο ομόλογο του τον επόμενο μήνα στη σύνοδο κορυφής επέμεινε στους δημοσιογράφους  ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως το έργο του αγωγού δεν ήταν μια καλή ιδέα από την αρχή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, θέλει ωστόσο, να δημιουργήσει ενιαίο μέτωπο απέναντι  στη Ρωσία αλλά και στην Κίνα. Επιδιώκει να αποκαταστήσει τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που είχαν υποστεί πλήγμα επί των ημερών του προκατόχου του, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε ακόμη πως η Γερμανία είναι ενήμερη για τις ανησυχίες του. Είναι όμως ενδεικτικό ότι η καγκελάριος της Γερμανίας, δήλωσε ότι αναμένει πως θα υπάρξουν περαιτέρω συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το έργο του αγωγού.

Η Gazprom και οι εταίροι της έχουν αποδυθεί σε κούρσα με τον χρόνο για την ολοκλήρωση του έργου και την έναρξη της μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω Βαλτικής. Ο αγωγός, που έχει ολοκληρωθεί κατά το 95%, παρακάμπτει την Ουκρανία, στερώντας της έσοδα από τις προμήθειες για τη διέλευση του αερίου από το έδαφός της και δυνητικά πλήττοντας την προσπάθειά της να αντιμετωπίσει αυτήν που το Κίεβο και δυτικές χώρες χαρακτηρίζουν ρωσική επιθετικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος