ΗΠΑ: Αποζημίωση 4 εκατ. δολαρίων θα πληρώσει ο ακροδεξιός Άλεξ Τζόουνς για θεωρίες συνωμοσίας

Array

Το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων επιδίκασε η Δικαιοσύνη στον ακροδεξιό συνωμοσιολόγο Άλεξ Τζόουνς, για τη διασπορά ψευδών πληροφοριών περί «σκηνοθετημένης» σφαγής.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο του Τέξας των ΗΠΑ δικαίωσε τους γονείς 6χρονου αγοριού που έχασε τη ζωή του σε ένοπλη επίθεση το 2012.

Υπενθυμίζεται ότι η σφαγή στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ είχε τότε σοκάρει την Αμερική, ωστόσο ο Τζόουνς υποστήριζε ότι ήταν «σκηνοθετημένη» από αντιπάλους της οπλοκατοχής, και ότι παιδιά και γονείς ήταν ηθοποιοί.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Τζόουνς είχε ανακαλέσει αναγνωρίζοντας ότι η επίθεση στο Σάντι Χουκ ήταν «100% αληθινή» και ζητώντας συγγνώμη που «πλήγωσε τα συναισθήματα αυτών των ανθρώπων».

Η σφαγή στο σχολείο

Στην επίθεση τότε, έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι, 20 μαθητές και έξι ενήλικες. Ο Τζόουνς που δεν βρισκόταν στο δικαστήριο όταν ανακοινώθηκε η ετυμηγορία, έχει ήδη χάσει μια σειρά από υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμισης που άσκησαν αρκετοί από τους γονείς των θυμάτων.

Όπως ανέφεραν οι δικηγόροι των γονέων, οι ίδιοι φέρονται να αναγκάστηκαν να προσλάβουν ιδιωτική ασφάλεια για τη δίκη ανησυχώντας πως οι οπαδοί του Τζόουνς θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να τους βλάψουν.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την κατάθεση ιατροδικαστή, οι γονείς έπασχαν από «σύνθετη διαταραχή μετατραυματικού στρες», παρόμοια με αυτή που υποφέρουν οι στρατιώτες του πεδίου μάχης ή ανήλικα θύματα κακοποίησης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος