ΗΠΑ: Απολύσεις για 150 εργαζομένους της Pinterest

Απολύσεις για περίπου 150 εργαζόμενους δρομολόγησε η εταιρεία των ψηφιακών υπηρεσιών Pinterest Inc που αντιστοιχούν στο 5% του συνολικού προσωπικού της. Σκοπός η μείωση του λειτουργικού κόστους όπως έχουν κάνει και άλλα μεγάλα ονόματα του κλάδου της τεχνολογίας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg Η εταιρεία, που επιτρέπει σε χρήστες του διαδικτύου να μοιράζονται φωτογραφίες και να δημιουργούν συλλογές εικόνων («pinboards»), ενημέρωσε τους εργαζομένους που πλήττονται χθες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλέστηκε πηγή ενήμερη σχετικά με το θέμα.

Οι απολύσεις αφορούν πρακτικά όλα τα τμήματα της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, αν και όχι όλα εξίσου.

Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του πρακτορείου επικαλούμενος οργανωτικές αλλαγές αλλά απέφυγε να διευκρινίσει τον αριθμό των απολύσεων.

Δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι αλλαγές αυτές γίνονται προκειμένου να εξασφαλιστεί η επίτευξη στόχων που αποτελούν «προτεραιότητες για την εταιρεία μας» και «της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας».

Ο ίδιος τόνισε πως η Pinterest θα προσφέρει στους εργαζόμενους αποζημιώσεις, διάφορες υπηρεσίες και καλύψεις κατά τη διάρκεια της μετάβασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος