ΗΠΑ: Απαισιόδοξος για τις συνομιλίες της Γενεύης ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Απαισιόδοξος, για τις συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας στη Γενεύη, εμφανίστηκε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Ο κ. Μπλίνκεν ανέφερε ότι δεν αναμένει σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες,
αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξουν τομείς στους οποίους θα υπάρξει συμφωνία.
«Δεν πιστεύω ότι θα δούμε οποιαδήποτε σημαντική πρόοδο την ερχόμενη εβδομάδα».
«Υπάρχει μια οδός διαλόγου και διπλωματίας για να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε ορισμένες από αυτές τις διενέξεις και να αποφύγουμε την αντιπαράθεση. Η άλλη οδός είναι αυτή της αντιπαράθεσης και των μαζικών συνεπειών για τη Ρωσία, αν ανανεώσει την επίθεσή της στην Ουκρανία. Βρισκόμαστε στο σημείο να δούμε ποια οδό είναι έτοιμος να πάρει ο πρόεδρος Πούτιν», ανέφερε ο κ. Μπλίνκεν στη συνέντευξη του, και τόνισε ότι, οποιαδήποτε κίνηση για την επίλυση των ζητημάτων, τόνισε, θα πρέπει να γίνει σε αμοιβαία βάση.
Σε άλλη συνέντευξη του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, αναφέρθηκε και στην κρίση στο Καζακστάν, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ, ζητούν διευκρινίσεις από τους αξιωματούχους του Καζακστάν, σχετικά με το γιατί χρειάστηκαν να καλέσουν δυνάμεις ασφαλείας υπό τη Ρωσία για να αντιμετωπίσουν την εσωτερική αναταραχή, ενώ κατγήγγειλε τη διαταγή για πυρά χωρίς προειδοποίηση εναντίον των ταραχοποιών, που εξέδωσε η κυβέρνηση του Καζακστάν.
Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι, «Η διαταγή να πυροβολούν χωρίς προειδοποίηση, στο βαθμό που υφίσταται, είναι λάθος και θα πρέπει να ακυρωθεί».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος