ΗΠΑ: Aνυπολόγιστο το μέγεθος της καταστροφής από τον κυκλώνα Ίαν – Πάνω από 70 νεκροί (video)

Array

Το μέγεθος της καταστροφής είναι αδιανόητο από τον τυφώνα Ίαν. Τεράστιες εκτάσεις γης στη Φλόριντα είναι γεμάτες συντρίμμια και ερείπια. Αμέτρητες γέφυρες είναι διαλυμένες. Το νησάκι Σάνιμπελ με τα δεκάδες τουριστικά καταλύματα θυμίζει κρανίου τόπο. Το θαλασσινό νερό ήρθε με τη δύναμη ενός τσουνάμι σάρωσε τα πάντα. Τριακόσιες οικογένειες βρίσκονταν στο νησί όταν χτύπησε ο τυφώνας. Η εντολή εκκένωσης αποφασίστηκε να δοθεί μόλις 24 ώρες πριν την καταστροφή όταν ήταν ήδη αργά.

Οι δορυφορικές φωτογραφίες πριν και μετά τον τυφώνα Ιάν είναι αποκαλυπτικές για την έκταση των ζημιών που υπολογίζονται ακόμη και στα 47 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η διοίκησή μου συνεργάζεται στενά και με τους αφροαμερικανούς βουλευτές για να κάνουμε ό,τι χρειαστεί, ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσουμε την έρευνα και διάσωση, την ανασυγκρότηση και την ανοικοδόμηση», δήλωσε ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Μεγάλες εκτάσεις παραμένουν πλημμυρισμένεςκαι σε Βόρεια και Νότια Καρολίνα, ενώ συνολικά και στις τρεις πολιτείες περίπου ένα εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Tο Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) γνωστοποίησε ότι η καταιγίδα έπληξε κοντά στο Τζόρτζταουν της Νότιας Καρολίνας με μέγιστο παρατεταμένο άνεμο 85 μίλια (140 χιλιόμετρα) την ώρα.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αλεξάκη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος