ΗΠΑ: Ανησυχία της Ουάσινγκτον για την Covid -19 στην Κίνα

Array

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ελπίζουν ότι η Κίνα μπορεί να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη επιδημία της COVID-19 καθώς ο αριθμός των θανάτων από τον ιό αποτελεί παγκόσμια ανησυχία λόγω του μεγέθους της οικονομίας της, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

«Ο αριθμός των θανάτων από τον ιό προκαλεί ανησυχία για τον υπόλοιπο κόσμο, δεδομένου του μεγέθους του ΑΕΠ της Κίνας και της οικονομίας της», είπε ο Πράις σε καθημερινή ενημέρωση. «Δεν είναι μόνο καλό για την Κίνα να βρίσκεται σε πιο ισχυρή θέση έναντι του COVID, αλλά είναι επίσης καλό για τον υπόλοιπο κόσμο».

Πρόσθεσε ότι κάθε φορά που ο ιός εξαπλώνεται έχει τη δυνατότητα να μεταλλάσσεται και να αποτελεί απειλή παντού. «Το έχουμε δει σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές αυτού του ιού και είναι σίγουρα ένας άλλος λόγος για τον οποίο εστιάζουμε τόσο πολύ στο να βοηθήσουμε τις χώρες σε όλο τον κόσμο να αντιμετωπίσουν την COVID», πρόσθεσε.

Η Κίνα ανέφερε τους πρώτους θανάτους που σχετίζονται με την COVID εδώ και εβδομάδες τη Δευτέρα, καθώς υπήρχαν αμφιβολίες εάν ο επίσημος απολογισμός αντικατοπτρίζει όλα τα θύματα μιας ασθένειας που σαρώνει τις πόλεις αφού η κυβέρνηση χαλάρωσε τους αυστηρούς ελέγχους κατά των ιών.

Οι δύο θάνατοι τη Δευτέρα ήταν οι πρώτοι που αναφέρθηκαν από την Εθνική Επιτροπή Υγείας (CNS) από τις 3 Δεκεμβρίου, ημέρες πριν από την ανακοίνωση της άρσης των περιορισμών που είχαν διατηρήσει τον ιό υπό έλεγχο για τρία χρόνια, αλλά πυροδότησε εκτεταμένες διαμαρτυρίες τη Δευτέρα.

Ο χαμηλός αριθμός θανάτων από την άρση των περιορισμών στις 7 Δεκεμβρίου δεν συνάδει με την εμπειρία άλλων χωρών μετά από παρόμοια μέτρα.

Επισήμως, η Κίνα έχει υποστεί μόνο 5.237 θανάτους που σχετίζονται με την COVID κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των δύο τελευταίων θανάτων, ένα μικρό κλάσμα των 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων της.

Πηγή: Reuters

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος