ΗΠΑ: Ανησυχεί η Ουάσινγκτον για την όξυνση στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας

Ιδιαίτερα ανήσυχο είναι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λίγες ημέρες μετά την αύξηση των βομβαρδισμών, στα σύνορα μεταξύ Συρίας και τους Τουρκίας. Χθες Δευτέρα με ανακοίνωση του ζήτησε από «όλες τις πλευρές να τηρήσουν την εκεχειρία».

Στην περιοχή,από τους βομβαρδισμούς, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 21 άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «ανησυχούν βαθιά για τις πρόσφατες επιθέσεις κατά μήκος των βόρειων συνόρων της Συρίας και καλούν όλες τις πλευρές να διατηρήσουν τις γραμμές της εκεχειρίας». Επίσης εξέφρασε την οδύνη της χώρας του για τους αμάχους θύματα στην αλ Μπαμπ, της Χασακέ και αλλού, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες ώστε «να διασφαλιστεί η οριστική ήττα του Ισλαμικού Κράτους και να υπάρξει πολιτική λύση στη συριακή σύγκρουση».

Η ένταση οξύνεται εδώ και πολλές εβδομάδες μεταξύ των κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) από τη μία πλευρά και των τουρκικών δυνάμεων και των Σύρων συμμάχων τους από την άλλη.

Οι κουρδικές αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή 12/8, ότι μια επίθεση των τουρκικών δυνάμεων με drone έπληξε «κέντρο εκπαίδευσης θηλέων» στην πόλη Σμούκα κοντά στη Χασακέ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα παιδιά και να τραυματιστούν άλλα ένδεκα.

Τον απολογισμό επιβεβαίωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο διευκρίνισε ότι τα παιδιά κοιμόντουσαν την ώρα της επίθεσης. Ανέφερε επίσης ότι στην αλ Μπαμπ, πόλη υπό τον έλεγχο συριακών ομάδων που υποστηρίζονται από την Άγκυρα και βρίσκεται κοντά στα συροτουρκικά σύνορα, πυρά του πυροβολικού των φιλοκαθεστωτικών δυνάμεων εναντίον αγοράς προκάλεσαν τον θάνατο 17 αμάχων, εκ των οποίων έξι παιδιά, και τραυμάτισαν 35 άνθρωποι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος