ΗΠΑ: Αναβολή της ενδεχόμενης ποινικής δίωξης στον πρώην πρόεδρο Ντ. Τραμπ «βλέπουν» τα μέσα ενημέρωσης

Νέα διάσταση φαίνεται ότι παίρνει το σήριαλ της πιθανής άσκησης ποινικής δίωξης στον Ντ. Τραμπ. Η δικαιοσύνη ανέβαλε ως φαίνεται, για την επόμενη εβδομάδα αφού, χθες Τετάρτη, δικαστικές πηγές ανέφεραν πως η συνεδρίαση του σώματος των ενόρκων ενόρκων ακυρώθηκε, όπως έγραψαν η εφημερίδα New York Times και ο ιστότοπος Insider.

Νέα διάσταση φαίνεται ότι παίρνει το σήριαλ της πιθανής άσκησης ποινικής δίωξης στον Ντ. Τραμπ. Η δικαιοσύνη ανέβαλε ως φαίνεται, για την επόμενη εβδομάδα, αφού χθες Τετάρτη, δικαστικές πηγές ανέφεραν πως η συνεδρίαση του σώματος των ενόρκων ενόρκων ακυρώθηκε, όπως έγραψαν η εφημερίδα New York Times και ο ιστότοπος Insider.

Έτσι η αμερικανική κοινωνία και ο πολιτικός κόσμος θα περιμένουν λίγο ακόμη για να μάθουν τις εξηγήσεις του 76χρονου Ρεμπουλικανού δισεκατομμυριούχου για την υπόθεση της καταβολής 130.000 δολαρίων, λίγο καιρό πριν από την εκλογική του νίκη τον Νοέμβριο του 2016, σε μια πορνοστάρ, τη Στόρμι Ντάνιελς, προκειμένου όπως πιστεύεται να εξασφαλιστεί η σιωπή της για τις συνευρέσεις τους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο (Φλόριντα), προκάλεσε το περασμένο Σάββατο νέα μιντιακή και πολιτική θύελλα, καταγγέλλοντας με κεφαλαία γράμματα μέσω του λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που έχει δημιουργήσει, τον Truth Social, πως θα του ασκείτο δίωξη και θα «συλλαμβανόταν» προχθές Τρίτη.

Έπειτα από πολυετή έρευνα της εισαγγελίας του Μανχάταν, ο εισαγγελέας Άλβιν Μπραγκ, δημοκρατικός αιρετός, έμοιαζε από την περασμένη εβδομάδα να ετοιμάζεται να ασκήσει ποινική δίωξη —που θα ήταν, σε κάθε περίπτωση, ιστορική— σε βάρος του 45ου προέδρου των ΗΠΑ (2017-2021). Μετά την αντίδραση του Τραμπ όμως ο εισαγγελέας παραμένει σιωπηλός και αυτό που προεξοφλούσε ο Τράμπ, απλώς δεν συνέβη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρωί της Τετάρτης τα αμερικανικά ΜΜΕ που έχουν σχηματίσει κλοιό στο δικαστικό μέγαρο της Νέας Υόρκης μετέδιδαν πως το σώμα ενόρκων, πολιτών που συνεργάζονται με τον εισαγγελέα Μπραγκ, επρόκειτο να ψηφίσει για την άσκηση δίωξης εντός της ημέρας.

Την ανατροπή στην ειδησεογραφία έκαναν η εφημερίδα New York Times και ο ιστότοπος Insider, μεταδίδοντας πως το σώμα των ενόρκων δεν αναμένεται να συνεδριάσει ούτε σήμερα. Γενικά, το σώμα συνεδρίαζε τελευταία Δευτέρες, Τετάρτες και Πέμπτες.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας αρνήθηκε να «επιβεβαιώσει ή να σχολιάσει ζητήματα που άπτονται του σώματος των ενόρκων».

Όλα δείχνουν πως οι αρχές δεν θέλουν να ξαναδούν επανάληψη των επεισοδίων της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο, αφού ο κ. Τραμπ, ο ηττημένος των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2020, κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν και να αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος