ΗΠΑ: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους – Μαρτυρία: «Κρατούσε κοπίδι και απειλούσε να μαχαιρώσει ανθρώπους»

Array

Αναγκαστική προσγείωση στην Ατλάντα των ΗΠΑ πραγματοποίησε ένα επιβατικό αεροσκάφος, που εκτελούσε πτήση της Frontier Airlines από το Σινσινάτι στην Τάμπα.

Συγκεκριμένα, η απόφαση πάρθηκε όταν σήμανε συναγερμός για επιβάτη που είχε ένα κοπίδι στην κατοχή του, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Σάββατο η αεροπορική εταιρεία.

«Ο εν λόγω επιβάτης τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία της Ατλάντα», ανέφερε εκπρόσωπος της Frontier Airlines.

Πάντως, κανείς δεν τραυματίστηκε, ενώ οι επιβάτες αναχώρησαν με άλλη πτήση, την ίδια ημέρα, για τον προορισμό τους.

Η Λίλιαν Χόφμαν δήλωσε στο δίκτυο NBC ότι όταν ο «ύποπτος» πήγε στην τουαλέτα του αεροσκάφους, ένας έντρομος συνεπιβάτης της είπε ότι ο άνδρας «απειλούσε να μαχαιρώσει ανθρώπους».

«Έτσι, πήγα να μιλήσω σε αεροσυνοδούς στις μπροστινές θέσεις», είπε η Χόφμαν στο NBC. Λίγο αργότερα την ενημέρωσαν ότι το αεροσκάφος επρόκειτο να προσγειωθεί, όπως κι έγινε 20 λεπτά αργότερα.

Εκπρόσωπος της Frontier Airlines δεν επιβεβαίωσε ότι ο «ύποπτος» είχε διατυπώσει απειλές, κατά τη διάρκεια της πτήσης, για επίθεση σε συνεπιβάτες του.

Περίπου 3.000 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, όταν τρομοκράτες της Αλ Κάιντα — ορισμένοι με μαχαίρια και άλλοι με κοπίδια — κατέλαβαν επιβατικά αεροσκάφη τα οποία έριξαν στους «Δίδυμους Πύργους» του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και στην έδρα του Πενταγώνου στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια. Ένα τέταρτο αεροσκάφος συνετρίβη σε χωράφι της Πενσιλβάνια, αφότου επιβάτες έδωσαν μάχη με τους αεροπειρατές.

Έκτοτε, στο πλαίσιο αυστηροποίησης των κανονισμών ασφαλείας για τις πτήσεις, απαγορεύεται σε επιβάτες να έχουν κοπίδια στην κατοχή τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος