ΗΠΑ: Ακόμη πιο σκληρή γλώσσα κατά Ρωσίας μετά το νέο επεισόδιο στον ενάεριο χώρο της Συρίας

«Τρομακτικά κοντά,  σε απόσταση 10-20 μιλίων εν πτήσει» βρέθηκαν ρωσικά και αμερικανικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της Συρίας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της υπό αμερικανική διοίκηση συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους, Ταγματάρχης Στηβ Γουόρεν.

Ο  Αμερικανός αξιωματούχος κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις για «ανευθυνότητα» διευκρινίζοντας ότι οι αποστολές των αμερικανικών drones  δυσχεραίνονται από τα επανδρωμένα ρωσικά μαχητικά.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο  Ιb times,  η Ουάσιγκτον ζητά νέο γύρο στρατιωτικών συνομιλιών με τη Μόσχα προκειμένου να αποτραπεί θερμό επεισόδιο.

Καλούμε τη Ρωσία να δείξει «επαγγελματισμό», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Αστον Κάρτερ.

Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πλησίασε ένα μαχητικό της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στον εναέριο χώρο της Συρίας την 10η Οκτωβρίου για να το αναγνωρίσει, όχι για «να εκφοβίσει» τον χειριστή του, γνωστοποίησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σήμερα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS. Μετά τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ  καυτηρίασε την αμερικανική στρατηγική σχολιάζοντας : « Εχουν γίνει 25.000 έξοδοι αεροσκαφών κι ακόμη αναρωτιόμαστε τι ακριβώς κάνουν οι Αμερικανοί στη Συρία».

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας επιβεβαίωσε ότι την Τρίτη έγιναν 86 αεροπορικές επιδρομές που συνιστούν τους πιο σκληρούς ως τώρα βομβαρδισμούς «κατά των τρομοκρατών».

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, το Ισλαμικό κράτος δέχτηκε καίριο πλήγμα κατά τον βομβαρδισμό του αρχηγείου του στο Αλέπο, τη συριακή πόλη που βρίσκεται πολύ κοντά στα τουρκικά σύνορα.

ΗΠΑ: Ακόμη πιο σκληρή γλώσσα κατά Ρωσίας μετά το νέο επεισόδιο στον ενάεριο χώρο της Συρίας

«Ιερό πόλεμο» εναντίον τόσο των Ρώσων, όσο και των Αμερικανών, για την αποκαλούμενη από το Ισλαμικό κράτος «σταυροφορία» που διεξάγουν οι δύο δυνάμεις στην Μέση Ανατολή, καλεί νέο ηχητικό μήνυμα που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο και σύμφωνα με το πρακτορείο RT αποδίδεται στους τζιχαντιστές.

Στο ηχητικό μήνυμα επιβεβαιώνεται ότι σκοτώθηκε το νούμερο δύο στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους , γνωστός ως Φαντίλ Αχμάντ αλ Χαβάλι, τον θάνατο του οποίου είχαν ανακοινώσει Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Ιράκ.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποίησαν σήμερα σφοδρούς βομβαρδισμούς εναντίον των θέσεων ανταρτών στη Δαμασκό και τα περίχωρά της σε μια προσπάθεια να απομακρύνουν τους αντάρτες που έχουν περικυκλώσει μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας, δήλωσε στρατιωτική πηγή.

Η συνοικία Τζόμπαρ, στην ανατολική Δαμασκό, έρημη πλέον από κατοίκους, είναι πεδίο μάχης τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια. Οι μάχες μεταξύ του στρατού και των ανταρτών μαίνονται κυρίως μέσα σε σήραγγες που έχουν σκάψει οι εμπόλεμες πλευρές ή στα ερείπια κτιρίων όπου κρύβονται ελεύθεροι σκοπευτές.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ κάλεσε σήμερα την Ουάσινγκτον και τη Μόσχα να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο η στρατιωτική εμπλοκή τους στη Συρία να μετατραπεί σε μια άμεση ρωσοαμερικανική σύγκρουση.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Τρομοκρατική ενέργεια ο βομβαρδισμός της πρεσβείας- Αλ Κάιντα: Σκοτώστε τους Ρώσους

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος