ΗΠΑ: Αίρουν τους περιορισμούς για τους ταξιδιώτες από Ουγκάντα μετά το τέλος της επιδημίας Έμπολα

Η κυβέρνηση του Aμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ήρε τους περιορισμούς που επέβαλε τον Οκτώβριο και προέβλεπαν οι ταξιδιώτες από την Ουγκάντα να ανακατευθύνονται σε πέντε συγκεκριμένα αεροδρόμια προκειμένου να υποβάλλονται σε εξετάσεις για τον ιό Έμπολα.

Νωρίτερα χθες, σε επίσημη τελετή στη Μουμπέντε, η υπουργός Υγείας της Ουγκάντας, η Τζέιν Ρουθ Ατσένγκ, κήρυξε το τέλος της επιδημίας του Έμπολα που ξέσπασε τον Σεπτέμβριο και επισήμως στοίχισε τη ζωή σε 55 ανθρώπους από τους 142 που επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά πως μολύνθηκαν.

Με βάση τα κριτήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), μια επιδημία του Έμπολα θεωρείται λήξασα όταν δεν επιβεβαιώνεται νέο κρούσμα της ασθένειας για 42 συναπτές ημέρες, χρονικό διάστημα διπλάσιο από την περίοδο επώασης του ιού.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ διευκρίνισε πως καθώς δεν επιβεβαιώθηκαν νέα κρούσματα του Έμπολα για δυο περιόδους επώασης του ιού (21 ημερών), οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί δεν κρίνονται πλέον απαραίτητοι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος