ΗΠΑ: 78χρονη νεκρή μετά από επέμβαση ρομποτικής χειρουργικής με το “Da Vinci” – «Είναι ελαττωματικό» αναφέρει αγωγή του συζύγου της

Τη ζωή της έχασε μια 78χρονη στη Φλόριντα των ΗΠΑ αφότου, σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε ο σύζυγός της, υπεβλήθη σε επέμβαση με ρομποτική χειρουργική.

Σύμφωνα με την αγωγή, το χειρουργικό ρομπότ “Da Vinci” έκοψε τρύπα στο έντερό της στην επέμβαση ενάντια στον καρκίνο του παχέος εντέρου από τον οποίο είχε προσβληθεί, με αποτέλεσμα να υποστεί μια, μοιραία για τη ζωή της, εσωτερική αιμορραγία. Η επέμβαση είχε πραγματοποιηθεί το 2022.

Το εν λόγω ρομπότ χρησιμοποιεί τέσσερις βραχίονες και ενεργοποιείται από έναν γιατρό που χειρίζεται μια κάμερα και έναν χειρουργό που κινεί τους βραχίονες του ρομπότ από μια κονσόλα χρησιμοποιώντας ένα joystick και πεντάλ ποδιού.

Η αγωγή που έγινε υποστηρίζει ότι ένα σφάλμα επέτρεψε την εκπομπή ηλεκτρικής ενέργειας από τους ρομποτικούς βραχίονες που χρησιμοποιήθηκαν για την κοπή των ιστών του σώματος και την καύση των εσωτερικών οργάνων της, χωρίς να το γνωρίζει η χειρουργική ομάδα.

Η αγωγή αναφέρει μάλιστα ότι δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που τα ρομπότ προκαλούν αδικαιολόγητη βλάβη, λέγοντας ότι η κατασκευάστρια εταιρεία, η Intuitive Surgical Inc., «έχει επίσης λάβει χιλιάδες αναφορές για τραυματισμούς και ελαττώματα».

Πηγή: dailymail.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος