Ιορδανία: Διαρροή αερίου χλωρίου στην Άκαμπα – Δέκα νεκροί και πάνω από 250 τραυματίες

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 251 τραυματίστηκαν όταν διέρρευσε αέριο χλώριο από μια δεξαμενή αποθήκευσης στο λιμάνι της Άκαμπα, στην Ιορδανία τη Δευτέρα. Οι τοπικές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να κλείσουν τα παράθυρα των σπιτιών τους και να μην κυκλοφορούν έξω.

Η διαρροή προκλήθηκε όταν μια δεξαμενή που περιείχε 25 τόνους αερίου χλωρίου, η οποία επρόκειτο να εξαχθεί στο Τζιμπουτί, έπεσε κατά τη μεταφορά της σε ένα πλοίο.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα της κρατικής τηλεόρασης στο Twitter, φαίνεται η δεξαμενή να πέφτει από το βίντσι και να χτυπάει στο κατάστρωμα του πλοίου. Ένα κιτρινωπό νέφος υψώνεται στον αέρα και όλοι τρέχουν να καλυφθούν.

Οι υγειονομικές αρχές της πόλης ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, με κλειστά τα παράθυρα.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι οι ειδικοί προσπαθούν ακόμη να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, έχουν σταλεί στην Άκαμπα αεροπλάνα για να παραλάβουν όσους ενδεχομένως χρειαστεί να φύγουν από την πόλη.

Ο πρωθυπουργός Μπίσερ Αλ Χασάουνεχ έφτασε στην Άκαμπα και κατευθύνθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου έχουν μεταφερθεί ορισμένοι από τους τραυματίες. Ο Ιορδανός πρωθυπουργός συγκρότησε επίσης μια ερευνητική επιτροπή, με επικεφαλής τον υπουργό Εσωτερικών, που θα αναλάβει να διερευνήσει το δυστύχημα.

Η Άκαμπα, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στην Ερυθρά Θάλασσα, είναι το μοναδικό λιμάνι της Ιορδανίας, από το οποίο περνούν τα περισσότερα προϊόντα που εισάγονται ή εξάγονται από το βασίλειο.

Πηγές: Reuters, Petra, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος