Ιορδανία: Ακυρώνονται οι εορτασμοί των Χριστουγέννων λόγω πένθους

Array

Το Συμβούλιο Αρχηγών Εκκλησιών στην Ιορδανία ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των εορτασμών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τον περιορισμό των θρησκευτικών τελετών στις εκκλησίες σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ιορδανική πατρίδα, την Ιορδανική Υπηρεσία Δημόσιας Ασφάλειας και τις οικογένειες των οποίων οι γιοι μαρτύρησαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο των Εκκλησιών, το απόγευμα της Τρίτης,:

«Με βάση αυτά τα οδυνηρά γεγονότα στα οποία εκτίθεται το εθνικό σώμα, πραγματοποιήσαμε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Αρχηγών Εκκλησίες στην Ιορδανία και πήραμε απόφαση να ακυρώσουμε όλους τους εορτασμούς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Περιοριζόμαστε σε θρησκευτικές τελετές στις εκκλησίες, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την πατρίδα, την Υπηρεσία Δημόσιας Ασφάλειας και τις θλιμμένες οικογένειες μας που θυσίασαν τους ελεύθερους γιους τους μάρτυρες και πότισαν το χώμα του ευλογημένου μας Ιορδάνη με το αγνό τους αίμα. μαζί του».

Το Συμβούλιο των Αρχηγών Εκκλησιών στην Ιορδανία κατήγγειλε, σε ανακοίνωσή του, «τη δειλή τρομοκρατική ενέργεια, η οποία στόχευε άνδρες της δημόσιας ασφάλειας ενώ εκτελούσαν το ιερό τους καθήκον στην περιοχή Husseiniya του Κυβερνείου Ma’an,  με αποτέλεσμα  να πεθάνουν τρεις  και άλλοι πέντε να τραυματιστούν».

Πηγή: Ιορδανικό Πρακτορείο Petra

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος