Ηνωμένο Βασίλειο: Ξεκινούν άμεσα οι εμβολιασμοί σε παιδιά 12-15 ετών – Αναμένονται αντιδράσεις

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Τρία εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 12-15 ετών αναμένεται να κάνουν μία δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού στην Αγγλία πριν από τις διακοπές του Οκτωβρίου. Όμως οι επικεφαλής της υγείας φοβούνται ότι ενδέχεται να λάβουν χώρα διαμαρτυρίες εν μέσω κριτικής για το σχέδιο της βρετανικης κυβερνησης, η οποία τη Δευτέρα ενέκρινε τους εμβολιασμούς για παιδιά αφού έλαβε συμβουλές από τους τέσσερις επικεφαλής ιατρικούς συμβούλους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Ουίτι και οι συνάδελφοί του δήλωσαν ότι μία δόση θα πρέπει να προσφέρεται ως «δυνητικά χρήσιμο εργαλείο» για τη «μείωση της εκπαιδευτικής διαταραχής».

Ωστόσο, ο Οργανισμός Ασφαλειας Υγείας του ΗΒ (UKHSA) έχει προειδοποιήσει ότι ορισμένα σχολεία έχουν ήδη λάβει επιστολές εκστρατείας και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με «παραπληροφόρηση» σχετικά με το εμβόλιο, αναφέρει η εφημερίδα Telegraph. Οι μαθητές θα αρχίσουν να κάνουν εμβολιασμούς το αργότερο μέχρι την επόμενη Τετάρτη.

Η γιατρός Νίκη Κάνανι και αναπληρώτρια διευθύντρια του προγράμματος εμβολιασμού Covid-19, επέπληξε όποιον σχεδιάζει διαμαρτυρία. «Είναι απολύτως απαράδεκτο για οποιονδήποτε εμπλέκεται στη χορήγηση του εμβολίου Covid-19 να υπόκειται σε λεκτική κακοποίηση ή βία», είπε.
«Θα συνεργαστούμε με τοπικούς εταίρους για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά, οι δάσκαλοι και οι εμβολιαστές είναι ασφαλείς κατά τη διεξαγωγή αυτών των σωτήριων εμβολίων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος