Ηνωμένο Βασίλειο: Τον Μάιο προς χρήση τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Λονδίνο — Ανταπόκριση Νατάσα Καντζάβελου

Τον Μάιο τα «διαβατήρια CoViD» θα είναι έτοιμα για χρήση για τις καλοκαιρινές διακοπές των Βρετανών. Σε περισσότερες από 20 χώρες, για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες δεν θα απαιτείται τεστ ή καραντίνα, αναφέρει η εφημερίδα Telegraph.

Η Ελλάδα, επισημαίνεται στο άρθρο, ανοίγει εκ νέου την τουριστική της βιομηχανία, καταργώντας τους κανόνες καραντίνας για ταξιδιώτες από περισσότερα από 30 κράτη, εάν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ, ενώ πιστοποιητικά εμβολίων θα ζητούν το Ισραήλ, η Κροατία, η Τουρκία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Κύπρος.

Το πιστοποιητικό εμβολίου CoViD θα μπορούσε να διατίθεται είτε σε ψηφιακή είτε σε φυσική μορφή, με κυβερνητικούς αξιωματούχους να διερευνούν τον καλύτερο τρόπο για να λειτουργήσουν άμεσα. Επιπλέον, η χρήση τους δεν θα περιορίζεται μόνο στα ταξίδια αλλά και σε μαζικές εκδηλώσεις.

Ωστόσο, σήμερα οι βουλευτές κατηγορούν τη βρετανική κυβέρνηση για «χαμένη ευκαιρία», καθως έχει καθυστερήσει να δώσει δημοσίως πιο λεπτομερή σχέδια για το πώς οι Βρετανοί θα μπορούσαν να απολαύσουν τις διακοπές τους αυτό το καλοκαίρι, με την ημερομηνία της 17ης Μαΐου να μην έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επίσημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος