Ηνωμένο Βασίλειο: Πυρετώδεις προετοιμασίες για την κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

«Συντονισμένη προσπάθεια» ώστε η βασίλισσα να έχει όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια και υποστήριξη καταβάλλει το παλάτι αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα . Η βασίλισσα πρόκειται να επιστρέψει στα καθήκοντα της στις 22 Απριλίου που λήγει η περίοδο πένθους. Η εργατική  μονάρχης σχεδιάζει να παραστεί στην τελετουργική εκδήλωση για την επίσημη έναρξη του κοινοβουλευτικού έτους , συνοδευόμενη από τον γιο της Κάρολο  αναφέρουν τα βρετανικά δημοσιεύματα

Λίγα εικοσιτετράωρα απομένουν έως την τελετή της κηδείας της Επιχείρησης «Forth Bridge» που καλούνται να φέρουν εις πέρας το Παλάτι του Μπκινγχαμ και οι αρμόδιες βρετανικές Αρχές.

Το σώμα του Φιλίππου θα μεταφερθεί με το ειδικά σχεδιασμένο Land Rover Defender την τροποποίηση του οποίου είχε σχεδιάσει ο ίδιος πριν από πολλά χρόνια , από το κάστρο του Ουίνσδορ προς το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Ο Ουίλιαμ και ο Χάρι θα ακολουθούν το όχημα που θα ηγείται της πομπής μαζί με τα παιδιά του Δούκα του Εδιμβούργου. Η βασίλισσα θα μεταβεί  με δικό της μέσο στο ναό.

Το έμβλημα του δούκα αναμένεται να είναι παρόν στις εκδηλώσεις για τον αποχαιρετισμό του.

Είναι Η σημαία που αντιπροσωπεύει στοιχεία από τη ζωή του, από την ελληνική του καταγωγή μέχρι τους βρετανικούς του τίτλους.

Η κηδεία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά. Το παλάτι παρακάλεσε τους πολίτες να μείνουν σπίτι τους και να μην υπάρξουν δημόσιες εκδηλώσεις.

Ωστόσο είναι  η πρώτη φορά που το BBC έλαβε χιλιάδες παράπονα, περίπου από 111.000  τηλεθεατές του, για να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο κάλυψης του θανάτου του Δούκα  σε σχέση με την εκτεταμένη κάλυψη που αφιερώνει στην ζωή του εκλιπόντος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος