Ηνωμένο Βασίλειο: Προειδοποίηση επιστημόνων για τρίτο κύμα με αιχμή την ινδική μετάλλαξη

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Αντιμέτωπο με ένα τρίτο κύμα πανδημίας, όπου πλέον υπερισχύει η ινδική μετάλλαξη, είναι το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι επιστήμονες  προειδοποιούν  και συμβουλεύουν την κυβέρνηση να καθυστερήσει τον προγραμματισμένο τερματισμό όλων των περιορισμών,  στις 21 Ιουνίου.

Ο καθηγητής Ραβι Γκούπτα, μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας Νέων και Αναδυόμενων Απειλών για Αναπνευστικούς ιούς (Nervtag), στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, δήλωσε στην εφημερίδα Telegraph ότι υπάρχει  «εκθετική αύξηση» στον αριθμό των περιπτώσεων, που τροφοδοτήθηκε από το πιο μεταδοτικό στέλεχος, και ισχυρίστηκε ότι το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού έδωσε στη χώρα μια «ψευδή αίσθηση ασφάλειας».

Ο Τζωρτζ Γιούστις, υπουργός Περιβάλλοντος, δήλωσε στο BBC  ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα μέχρι να δούμε τον αντίκτυπο της απελευθέρωσης των μέτρων  που μόλις έγιναν».

Την τελευταία εβδομάδα οι θάνατοι και τα κρούσματα  αυξήθηκαν κατά 43% σε σύγκριση με τις προηγούμενες επτά ημέρες ενώ χθες καταγράφηκαν 3.383 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, η έκτη συνεχόμενη ημέρα που τα κρούσματα  ξεπερνούν  τις 3.000 .

Υπό τον φόβο του τρίτου κύματος,  χιλιάδες νέοι ηλικίας 18 ετών και άνω κατέβηκαν στο Στάδιο ράγκμπι στο Τουικεναμ στο ΝΔ Λονδίνο  για να εμβολιαστούν . Σύμφωνα με την επίσημη οδηγία εμβολιάζονται οι  ηλικίας των 30 ετών και άνω, το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας)  ανέβασε ένα tweet ότι οποιοσδήποτε ηλικίας 18 ετών και άνω θα μπορούσε να εμβολιαστεί έως τις 7.30 το απόγευμα  στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Let’s Tackle Covid”, σε ελεύθερη απόδοση, «Ας αντιμετωπίσουμε τον Covid» .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος