Ηνωμένο Βασίλειο: Κλείνει η παλαιότερη παμπ μετά από 1.229 χρόνια λειτουργίας – Έπεσε θύμα της πανδημίας

Η οικονομική κρίση έπληξε την αρχαιότερη παμπ στη Μεγάλη Βρετανία, που φέρεται να κλείνει μετά από 1.229 χρόνια λειτουργίας.

Οι διαχειριστές της παμπ «Ye Olde Fighting Cocks» στο Σεντ Όλμπανς της Αγγλίας ανακοίνωσαν με ανάρτηση στο Facebook ότι το ιστορικό κατάστημα εστίασης κλείνει οριστικά εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που επιδεινώθηκαν λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Στην ιστοσελίδα αναφέρεται ότι στην επιχείρηση άρχισαν να σερβίρονται ποτά το έτος 793.

«Μαζί με την ομάδα μου, έχουμε δοκιμάσει τα πάντα για να συνεχίσει να λειτουργεί» έγραψε ο Κρίστο Τοφάλι, ο οποίος διευθύνει την παμπ.

«Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πρωτόγνωρα για τον κλάδο της εστίασης και συνέτριψαν όλους εμάς που κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να διασφαλίσουμε η πολυβραβευμένη παμπ να συνεχίσει να λειτουργεί στο μέλλον» πρόσθεσε.

Ο Τοφάλι εξήγησε ότι τα οικονομικά προβλήματα της παμπ προϋπήρχαν της πανδημίας, αλλά τα ζητήματα επιδεινώνονται συνεχώς.

Η «Ye Olde Fighting Cocks» με περισσότερα από 1.200 χρόνια λειτουργίας φέρεται να πήρε το σημερινό της όνομα από τις κοκορομαχίες που φιλοξενούσε στα τέλη του 19ου αιώνα.

Η Mitchells & Butlers, ζυθοποιία στην οποία ανήκει το κτίριο ανακοίνωσε ότι εξετάζονται τρόποι για ανοίξει ξανά η παμπ υπό νέα διαχείριση, με τις ελπίδες για τους θαμώνες του ιστορικού μαγαζιού να αναπτερώνονται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος