Ηνωμένο Βασίλειο: Καταργούνται τα τεστ για τις αφίξεις εμβολιασμένων

Από τις 4 π.μ. της 11ης Φεβρουαρίου, καταργήθηκαν όλα τα υποχρεωτικά τεστ για τις αφίξεις πλήρως εμβολιασμένων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ πλέον απαιτείται μόνο η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF).

Οι αφίξεις που δεν αναγνωρίζονται ως πλήρως εμβολιασμένες θα πρέπει να κάνουν μόνο ένα τεστ πριν από την αναχώρηση και ένα τεστ PCR τις πρώτες δύο μέρες της άφιξης τους.

Επιπλέον τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών στην Αγγλία θα μπορούν να αποδείξουν την εμβολιαστική τους κατάσταση ή την απόδειξη προηγούμενης μόλυνσης μέσω  ψηφιακού πάσου COVID NHS από τις 3 Φεβρουαρίου για εξερχόμενα ταξίδια.

Οι ταξιδιωτικές αλλαγές έρχονται πριν από τις σχολικές διακοπές του Φεβρουαρίου και θεωρείται αποτέλεσμα της επιτυχίας του ενισχυτικού εμβολιαστικού προγράμματος.

Η κατάργηση των υποχρεωτικών τεστ μεταφράζεται σε εξοικονόμηση περίπου £100 (120€) για τη μέση οικογένεια.

Για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες, όλα τα άτομα κάτω των 18 ετών, ανεξάρτητα από την ατομική τους κατάσταση εμβολιασμού, θα συνεχίσουν να θεωρούνται ως πλήρως εμβολιασμένα.

Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κάνει τα ταξίδια ευκολότερα και αποτελεί ανάσα για την τουριστική βιομηχανία, αν και άλλες χώρες εξακολουθούν να απαιτούν μοριακά τεστ για τις αφίξεις ξένων τουριστών.

Όταν η κυβέρνηση έκανε την ανακοίνωση τον Ιανουάριο ανέφερε ότι το συγκεκριμένο πλαίσιο «προορίζεται να διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022».

Η «κόκκινη λίστα» παραμένει σε αναθεώρηση αν και επί του παρόντος δεν περιλαμβάνει καμμία χώρα για αφίξεις στην Αγγλία.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος