Ηνωμένο Βασίλειο: Η κυβέρνηση «ανοίγει την πόρτα» στους πρόσφυγες για δουλειά

Η βρετανική κυβέρνηση «ανοίγει την πόρτα» στους πρόσφυγες για δουλειά στο Ηνωμένο Βασίλειο με ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα που, όπως λέει, θα βοηθήσει να ξεπεραστούν «τα υπάρχοντα εμπόδια για να βρουν δουλειά και να γίνουν αυτάρκεις στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων αυτών από τη Συρία, το Ιράν, την Ερυθραία και το Σουδάν, μπορούν τώρα να υποβάλουν αίτηση σε ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα «για να αποκτήσουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να εισέλθουν στην αγορά εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου και να ζήσουν ανεξάρτητη ζωή», αναφέρει η δημοσίευση της κυβέρνησης.

Το νέο Πρόγραμμα Απασχόλησης Προσφύγων, κόστους 52 εκατομμυρίων λιρών, στοχεύει να ξεπεράσει τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες ώστε αυτοί να ενσωματωθούν στις τοπικές κοινότητες και την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων των γλωσσικών και πολιτιστικών διαφορών, καθώς και να επιταχύνει τη συμβολή τους στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι Αφγανοί που έχουν επανεγκατασταθεί στην Αγγλία θα είναι επίσης επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει για δύο χρόνια και θα παρέχει ενισχυμένη υποστήριξη σε πρόσφυγες από τις προαναφερθείσες χώρες, καθώς και Αφγανούς σε θέματα απασχόλησης, εκπαίδευσης και εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας.

Στόχος είναι η ένταξη των προσφύγων στην βρετανική κοινωνία μέσω της προσωπικής τους ανάπτυξης λαμβάνοντας υπόψη «τις φιλοδοξίες και τις προσωπικές τους συνθήκες».

Με αυτό τον τρόπο προσδοκάται να ενισχύσουν τις δεξιότητες τους ώστε να βρουν δουλειά και να εξασφαλίσουν καλύτερες προοπτικές για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

«Θέλουμε οι πρόσφυγες και οι Αφγανοί που έχουν έρθει στο Ηνωμένο Βασίλειο νόμιμα και με ασφάλεια να έχουν κάθε ευκαιρία να εισέλθουν στον κόσμο της εργασίας και να συνεισφέρουν στην οικονομία και την κοινωνία μας».

Οι πρόσφυγες έχουν πάνω από 20% λιγότερες πιθανότητες να εργαστούν σε σχέση με τους Βρετανούς, με αυτό το χάσμα να διευρύνεται σημαντικά για τις γυναίκες πρόσφυγες που έχουν αντίστοιχα 30% λιγότερες πιθανότητες να εργαστούν. Το κυβερνητικό Πρόγραμμα Απασχολησιμότητας για τους Πρόσφυγες στοχεύει να μειώσει αυτό το χάσμα.

Το Πρόγραμμα είναι διαθέσιμο μόνο σε όσους έχουν λάβει καθεστώς πρόσφυγα στο Ηνωμένο Βασίλειο ή «σε όσους έχουν λάβει άδεια αορίστου χρόνου παραμονής μέσω μίας από τις ασφαλείς και νόμιμες ανθρωπιστικές οδούς της κυβέρνησης».

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος