Ηνωμένο Βασίλειο: Εκλογική διαδικασία για ηγέτη των Τόρις και επόμενο πρωθυπουργό

Η εκλογική διαδικασία μπαίνει πλέον στην μηνιαία προσπάθεια των δύο υποψηφίων να πείσουν τα μέλη να τους εκλέξουν για την ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών και για την Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι 160.000 εγγεγραμμένοι έλαβαν χτες Δευτέρα τα ψηφοδέλτια τα οποία καλούνται να συμπληρώσουν και να ταχυδρομήσουν εγκαίρως, ώστε η ψήφος τους να επιστρέψει έως τις 5μμ την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου.

Η τελευταία ιδιωτική δημοσκόπηση των Times δείχνει τον Ρίσι Σούνακ να μειώνει την διαφορά στους πέντε πόντους με 43% έναντι 48% για την Λιζ Τρας.

Η δημοσκόπηση έρχεται σε αντίθεση με την τελευταία δημοσκόπηση της YouGov που πραγματοποιήθηκε στο τέλος των κατ’ αντιπαράθεση ντιμπέιτ των υποψηφίων, η οποία έδειξε ότι η Τρας είχε προβάδισμα 24 μονάδων έναντι του Σούνακ.

Στις τελευταίες τους εμφανίσεις η Λιζ Τρας υποσχέθηκε να μειώσει δραστικά τον δημόσιο τομέα υπολογίζοντας σε “πιθανή εξοικονόμηση περίπου 8,8 δισεκατομμυρίων στερλινών”.

Η υπουργός εξωτερικών κέρδισε την υποστήριξη της πρώην υποψήφιας Πένι Μορντάντ η οποία παρουσιάζοντας την στην χτεσινή εκλογική εκδήλωση στο Έξετερ την αποκάλεσε “υποψήφια της ελπίδας”.

Ωστόσο οι παρόντες δημοσιογράφοι εκτιμούν ότι ο σφυγμός ήταν υπέρ του Ρϊσι Σούνακ ο οποίος κατά την Telegraph – η οποία επίσημα υποστηρίζει την Τρας-, «ήταν αναμφισβήτητα η πιο συναρπαστική απόδοση της καμπάνιας του Rishi Sunak μέχρι σήμερα».

Στο μεγάλο θέμα του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας που ζητά επίμονα η Νικόλα Στέρτζον, η Τρας χρησιμοποίησε προκλητική γλώσσα προτείνοντας “να την αγνοήσουν” διότι “είναι μία γυναίκα που αναζητά την προσοχή”, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις σήμερα από τη Σκοτία.

Ανταπόκριση-Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος