Ηνωμένο Βασίλειο: Διαδικασίες εξπρές για τις υποθέσεις ασύλου

Στα σχέδια για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας ασύλου επικεντρώνονται τα σημερινά πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων

Στα σχέδια για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας ασύλου επικεντρώνονται τα σημερινά πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων.

Περίπου 12.000 άτομα από πέντε χώρες, το Αφγανιστάν, την Ερυθραία, τη Λιβύη, τη Συρία και την Υεμένη που υπέβαλαν αίτηση πριν από τον περασμένο Ιούλιο θα εξετάζονται τώρα για το καθεστώς του πρόσφυγα χωρίς συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο. Αντίθετα, οι αποφάσεις θα ληφθούν αφού συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο 10 σελίδων του Υπουργείου Εσωτερικών. Η Daily Express αναφέρει ότι συγκαταλέγονται στις 92.000 υποθέσεις που σκοπεύει να διεκπεραιώσει το Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι το τέλος του έτους εν μέσω πιέσεων που δέχεται ο Πρωθυπουργός για να αντιμετωπίσει επειγόντως την κρίση της Μάγχης.

Περισσότερο από το 95% από τις 12.000 αξιώσεις αναμένεται να εγκριθούν, με βάση τα τρέχοντα ποσοστά, επιτρέποντας τους να εγκατασταθούν μόνιμα στη Βρετανία αναφέρει η εφημερίδα daily mail. Ωστόσο οι αιτούντες θα εξακολουθήσουν να υποβάλλονται σε ελέγχους ασφάλειας και εγκληματικότητας στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η βουλευτής Ιβετ Κούπερ , η σκιώδης υπουργός Εσωτερικών των Εργατικών, δήλωσε: «Μετά από 13 χρόνια διακυβέρνησης, οι Συντηρητικοί σαφώς δεν έχουν ιδέα πώς να διορθώσουν το χάος που έχουν προκαλέσει με το σύστημα ασύλου».

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Κατζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος