Ηνωμένο Βασίλειο: Απαντήσεις σωματείων στην πρόταση της κυβέρνησης για μισθούς

Oι νοσηλευτές σταμάτησαν την απεργία για να ξεκινήσουν συνομιλίες με τη βρετανική κυβέρνηση για τις αμοιβές, ενώ και οι δάσκαλοι προτίθενται σε αναστολή της νέας απεργίας

Το προσωπικό των ασθενοφόρων και άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που μέλη του σωματείου Unison θα προχωρήσουν σε απεργία στις 8 Μαρτίου με κύριο αίτημα τις αμοιβές τους, ανακοίνωσε το συνδικάτο την Τετάρτη.

 “Μόλις ανακοινώσαμε περισσότερες ημερομηνίες απεργιών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS). Η υπόσχεση για συνομιλίες από μόνη της δεν θα είναι αρκετή για να τις αναστείλουμε”, δήλωσε στο Twitter η Γενική Γραμματέας της Unison, Christina McAnea.

 Ενώ οι νοσηλευτές σταμάτησαν την απεργία για να ξεκινήσουν συνομιλίες με τη βρετανική κυβέρνηση για τις αμοιβές, η κρατική Εθνική Υπηρεσία Υγείας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προγραμματισμένη αποχώρηση τον επόμενο μήνα από δεκάδες χιλιάδες νέους γιατρούς στην Αγγλία.

Παράλληλα, το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους δασκάλους στη Βρετανία δήλωσε την Τετάρτη ότι προτίθεται να προτείνει την παύση της προγραμματισμένης απεργίας την επόμενη εβδομάδα, εάν σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στις συνομιλίες με την κυβέρνηση στη συνεχιζόμενη διαμάχη που υπάρχει για τους μισθούς.

 Την Τρίτη, η κυβέρνηση προσφέρθηκε να πραγματοποιήσει επίσημες συνομιλίες για τις αμοιβές με την Εθνική Ένωση Εκπαίδευσης (NEU), υπό τον όρο ότι το συνδικάτο θα ανακαλούσε την απεργία της επόμενης εβδομάδας.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος