Ηνωμένο Βασίλειο: Ανοιχτά τα σχολεία σε όλη τη χώρα

Σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν τις αίθουσες σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Η διαδικτυακή μάθηση θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους μαθητές που απουσιάζουν ή πρέπει να απομονωθούν.

Τα συγκεκριμένα μέτρα Covid που ισχύουν διαφέρουν ανάλογα με τα έθνη.

Στην Αγγλία, οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει πλέον να φορούν μάσκες στην τάξη καθώς και στους κοινόχρηστους χώρους. Η οδηγία θα επανεξεταστεί στις 26 Ιανουαρίου.

Έρευνα της χρήσης μασκών προσώπου στα σχολεία για να σταματήσει η εξάπλωση του Covid έδειξε ότι τα στοιχεία “δεν είναι πειστικά”, αλλά υποδηλώνουν ότι μπορεί να βοηθήσουν.

Η βρετανική κυβέρνηση διαθέτει 7.000 μονάδες καθαρισμού αέρα σε εγκαταστάσεις, σχολεία και κολέγια των πρώτων ετών. Ο αριθμός αυτός ωστόσο δεν είναι  αρκετός σύμφωνα με τους Εργατικούς.

Στην Ουαλία, τα σχολεία μένουν κλειστά για δύο ημέρες ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα. Όλα τα σχολεία της Ουαλίας αναμένεται να ανοίξουν έως και σήμερα 10 Ιανουαρίου, με κλιμακωτές ώρες έναρξης και λήξης.

Όλο το προσωπικό των σχολείου καθώς και οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλούνται να κάνουν δύο τεστ πλευρικής ροής (LFTs) την εβδομάδα. Τα υποχρεωτικά τεστ είναι τρία την εβδομάδα στην Ουαλία.

Στη Βόρεια Ιρλανδία, όλοι oι μαθητές μεγαλύτεροι του δημοτικού πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου μέσα στα σχολικά κτίρια. Το ίδιο και το προσωπικό εάν δεν μπορούν να αποστασιοποιηθούν κοινωνικά.

Στη Σκωτία, η κοινωνική απόσταση παραμένει σε ισχύ, οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες όπου είναι δυνατόν και οι δάσκαλοι καλούνται να φορούν μάσκες όταν βρίσκονται σε στενή επαφή με τους μαθητές.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος