Ινδονησία: Το TikTok παραβιάζει την απαγόρευση συναλλαγών εντός της εφαρμογής, λέει υπουργός

Το TikTok εξακολουθεί να παραβιάζει τον κανόνα της Ινδονησίας που απαγορεύει τις εντός εφαρμογής συναλλαγές, δήλωσε υπουργός την Τρίτη.

Η TikTok είχε αναγκαστεί να κλείσει τη σχετικά νέα της υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου, TikTok Shop, στην Ινδονησία, αφού η χώρα απαγόρευσε πέρυσι τις ηλεκτρονικές αγορές στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, επικαλούμενη την ανάγκη προστασίας των μικρότερων εμπόρων και των δεδομένων των χρηστών.

Ο ινδονησιακός τεχνολογικός όμιλος GoTo δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η TikTok, που ανήκει στην κινεζική ByteDance, είχε ολοκληρώσει μια συμφωνία που συμφωνήθηκε τον Δεκέμβριο για την αγορά του 75,01% της Tokopedia έναντι 840 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Teten Masduki, ο Ινδονήσιος υπουργός για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), ο οποίος μιλούσε συχνά κατά του TikTok Shop πριν από την απαγόρευση του περασμένου έτους, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η TikTok εξακολουθεί να μην έχει συμμορφωθεί με τον κανονισμό.

Ο υπουργός Εμπορίου πρέπει να επιπλήξει την TikTok ώστε να συμμορφωθεί με τον κανονισμό, αν δεν το κάνει τότε … υπονομεύεται η εξουσία της κυβέρνησης“, δήλωσε.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος