Ινδονησία: Πετρελαιοκηλίδα στην περιοχή που χάθηκε υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού

Πετρελαιοκηλίδα εντοπίστηκε στην περιοχή όπου χάθηκε η επαφή με υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας, στα ανοιχτά του Μπαλί, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες εντόπισε μια πετρελαιοκηλίδα στο σημείο όπου είχε καταδυθεί το υποβρύχιο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα, το Πολεμικό Ναυτικό ανέφερε ότι αναζητά ένα υποβρύχιο, με 53 μέλη πληρώματος, με το οποίο έχασε την επαφή τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, μετά τη συμμετοχή του σε ασκήσεις, στη θαλάσσια ζώνη ανοιχτά του Μπαλί.

Το υποβρύχιο KRI Nanggala 402 βρισκόταν σε βάθος 700 μέτρων, στα βόρεια του νησιού, σύμφωνα με τον διοικητή των ενόπλων δυνάμεων, Χάντι Τζατζάντο. Μετά τις 3 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) δεν υπήρξε καμία επαφή του με τη βάση του, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού, ναύαρχος Τζούλιους Βιτζοτζόνο. «Γνωρίζουμε αυτήν τη ζώνη, αλλά έχει αρκετό βάθος», πρόσθεσε.

Η Ινδονησία ζήτησε διεθνή βοήθεια και πολλές χώρες, όπως η Σιγκαπούρη, η Αυστραλία και η Ινδία, προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν στις έρευνες, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η Ινδονησία διαθέτει συνολικά πέντε υποβρύχια, γερμανικής και νοτιοκορεατικής κατασκευής. Το KRI Nanggala 402 κατασκευάστηκε το 1978 και αργότερα εκσυγχρονίστηκε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος