Ινδονησία: Έφηβοι πνίγηκαν σε εκδρομή διασχίζοντας ποτάμι

Τραγικό θάνατο βρήκαν έντεκα έφηβοι, οι οποιοι πνίγηκαν αφού επιχείρησαν να διασχίσουν έναν ποταμό πεζή, κατά τη διάρκεια εκδρομής στην Ινδονησία, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών διάσωσης της χώρας. Δύο ακόμα νέοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Συγκεκριμέν, περίπου 150 μέλη μιας μουσουλμανικής οργάνωσης προσκόπων, ηλικίας 13 έως 15 ετών, περπατούσαν κατά μήκος της όχθης των ποταμού Cileuleur, όταν 21 εξ αυτών προσπάθησαν να τον διασχίσουν πεζή.

Κάποιοι από τους κατοίκους της περιοχής κατάφεραν να σώσουν τους δέκα, αφηγήθηκε ο Σουπριόνο, ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης της Μπαντούγκ, μιας πόλης στο δυτικό τμήμα της νήσου Ιάβας.

«Δύο μαθητές (…) βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ 11 βρέθηκαν νεκροί», δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πλέον, οι Αρχές διεξάγουν έρευνα σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος και προκειμένου να επαληθεύσουν ότι όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτήν την εκδρομή βρέθηκαν.

Οι νέοι πήραν μέρος σε αυτήν την εκδρομή για να καθαρίσουν τις όχθες του ποταμού, παρά τις προειδοποιήσεις της εθνικής Υπηρεσίας για την Πρόληψη των Καταστροφών.

Σημειώνεται ότι η πεζοπορία κατά μήκος των ποταμών απαγορεύεται για τα παιδιά και τους εφήβους κατά την περίοδο των βροχών, που ξεκινά στα τέλη Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος