Ινδία: Τουλάχιστον 6 νεκροί σε ποδοπάτημα μπροστά σε ινδουιστικό ναό

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στην Ινδία εξαιτίας ποδοπατήματος πιστών ενόψει ινδουιστικής θρησκευτικής εκδήλωσης στην πολιτεία Άντρα Πραντές, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το ποδοπάτημα έγινε καθώς χιλιάδες πιστοί σπρώχνονταν για να πάρουν κουπόνια ώστε να τους επιτραπεί η είσοδος στον ναό Σρι Βενκατεσουάρα στο Τιρουπάτι, που θεωρείται σημαντικό προσκύνημα για τους ινδουιστές.

«Αυτό το ατυχές περιστατικό προκάλεσε τον θάνατο έξι πιστών. Προσεύχομαι ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους», είπε στον Τύπο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Άντρα Πραντές.

Ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, υπερεθνικιστής ινδουιστής, ανέφερε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης που του προκάλεσε «πόνο» το δυστύχημα, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στα θύματα.

Θρησκευτικές εκδηλώσεις αμαυρώνονται συχνά από φονικά δυστυχήματα στην Ινδία, καθώς οι αρχές μοιάζουν να αδυνατούν να ελέγξουν μεγάλα πλήθη και ευρύτερα τους προσάπτονται πολλά κενά ως προς την ασφάλεια.

Έτσι τον Ιούλιο, τουλάχιστον 121 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ποδοπάτημα σε ινδουιστική γιορτή στην πολιτεία Ούταρ Πραντές (βόρεια)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος