Ινδία: Σε μια ημέρα 4.120 θάνατοι – Ο “χαμηλότερος απολογισμός” 10 μηνών

Δίχτυ στον ποταμό Γάγγη που συγκρατεί τα πτώματα που επιπλέουν είναι η νέα μακάβρια εξέλιξη στην Ινδία όπου ο κορονοϊός εξαπλώνεται στην αχανή αγροτική ενδοχώρα της Ινδίας, στην οποία ζουν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της. Η χώρα μετρά 258.317 νεκρούς επί συνόλου 23,7 εκατομμυρίων μολύνσεων. Η Ρωσία είναι η 45η χώρα με κρούσματα της ινδικής παραλλαγής του κορονοϊού, καθώς εντοπίστηκαν 16 Ινδοί φοιτητές στο πανεπιστήμιο Ulyanovsk State, που βρίσκεται σε απόσταση 700 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας.

Τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν πλάνα από σορούς που ξεβράζονται στις όχθες του Γάγγη στην βορειοανατολική Ινδία, στο ύψος του Ούταρ Πραντέ , του πολυπληθέστερου κρατιδίου στην Ινδία με 230 εκατομμύρια κατοίκους.

Τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 4.120 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 362.727 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ειδικοί εξακολουθούν να επισημαίνουν ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πότε θα υπάρξει η κορύφωση της πανδημίας, ενώ εντείνεται η ανησυχία για το πόσο εύκολα μεταδίδεται η «διπλή μετάλλαξη», η παραλλαγή του νέου κορονοϊού που εν μέρει ευθύνεται για την έκρηξη των κρουσμάτων.

Ο Μπραμάρ Μούχερτζι, καθηγητής επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, σημείωσε πως τα περισσότερα μοντέλα προβλέπουν ότι η κορύφωση θα συμβεί αυτή την εβδομάδα και ότι ενδέχεται να υπάρξουν ενδείξεις της τάσης αυτής.

Η έκρηξη των κρουσμάτων συμπίπτει με την επιβράδυνση των εμβολιασμών, παρότι ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι είχε εξαγγείλει πως θα ήταν διαθέσιμα εμβόλια σε όλους τους ενηλίκους από την 1η Μαΐου.

Δύο ομόσπονδα κράτη, τα Καρνατάκα και Μαχαράστρα, ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν προσωρινά τον εμβολιασμό των ανθρώπων 18-44 ετών για να δώσουν την έμφαση σε ανθρώπους άνω των 45 που χρειάζονται τη δεύτερη δόση.
Μέχρι σήμερα έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως για την COVID-19 38,2 εκατ. άνθρωποι, δηλαδή περίπου το 2,8% του πληθυσμού (1,35 δισεκ.), κατά τα επίσημα δεδομένα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τα κράτη μέλη να λάβουν συντονισμένη δράση για τον περαιτέρω περιορισμό των ταξιδιών από την Ινδία σε προσωρινή βάση, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης της παραλλαγής Β.1.617.2 , προτείνοντας «φρένο έκτακτης ανάγκης» σε μη απαραίτητα ταξίδια από την Ινδία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος