Ινδία: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα και διακοπές ρεύματος ενώ τα αποθέματα άνθρακα εξαντλούνται (video)

Ένα ασυνήθιστα πρώιμο και βάναυσο κύμα καύσωνα κατακαίει περιοχές της Ινδίας, με έντονες ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας να επηρεάζουν εκατομμύρια, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια εκτοξεύεται σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι προμήθειες άνθρακα σε πολλά θερμοηλεκτρικά εργοστάσια εξαντλούνται επικίνδυνα, προκαλώντας καθημερινές διακοπές ρεύματος σε πολλές πολιτείες. Οι ελλείψεις ανοίγουν την συζήτηση για την εξάρτηση της Ινδίας από τον άνθρακα, ο οποίος παράγει το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Η κατάσταση υπογραμμίζει την πιεστική ανάγκη της Ινδίας να διαφοροποιήσει τις πηγές ενέργειας της, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο τα επόμενα 20 χρόνια, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.

Η Ινδία κατέγραψε τον πιο ζεστό Μάρτιο της από το 1901 και οι μέσες θερμοκρασίες τον Απρίλιο στις βόρειες και κεντρικές περιοχές της χώρας ήταν οι υψηλότερες των τελευταίων 122 ετών, ανακοίνωσε το ινδικό Μετεωρολογικό Τμήμα. Οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 45 βαθμούς Κελσίου σε 10 πόλεις την περασμένη εβδομάδα, αν και η συννεφιά και η βροχή θα μπορούσαν να φέρουν κάποια ανακούφιση σύντομα.

Οι τρέχουσες διακοπές ρεύματος βλάπτουν την οικονομία, η οποία είχε ανακάμψει μετά την παύση λειτουργίας λόγω της πανδημίας, και θα μπορούσε να διαταράξει βασικές υπηρεσίες όπως τα νοσοκομεία, προειδοποιούν οι ειδικοί. Πολλές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των Uttar Pradesh, Punjab, Haryana και Rajasthan, αντιμετωπίζουν διακοπές ρεύματος έως και επτά ωρών την ημέρα.

πηγή: ap

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος