Ινδία: Δώδεκα νεκροί από καύσωνα σε τελετή απονομής βραβείων

Δώδεκα άνθρωποι πέθαναν ξαφνικά την Κυριακή (16/4) και πολλοί άλλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ παρευρίσκονταν σε τελετή απονομής βραβείων στην ινδική πολιτεία Μαχαράστρα. 

Η εκδήλωση που χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτό χώρο και διήρκεσε αρκετές ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες κάτω από τον καυτό ήλιο. 

Η συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων έγινε προς τιμήν ενός γνωστού κοινωνικού ακτιβιστή, πριν ο κόσμος παραπονεθεί για αφυδάτωση και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τον καύσωνα, γράφει το βρετανικό δίκτυο BBC. 

Navi Mumbai – η πόλη κοντά στο οικονομικό κέντρο της Βομβάης όπου έλαβε χώρα το τραγικό συμβάν κατέγραψε θερμοκρασία σχεδόν 38 C, ενώ ειδικοί στον τομέα της υγείας έχουν συμβουλεύσει τους ανθρώπους να μην εκτεθούν στον ήλιο από τις 11.00 π.μ. έως τις 16.00 μ.μ. 

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ,12 άνθρωποι πέθαναν, 50 νοσηλεύτηκαν και άλλοι 600 ανέφεραν προβλήματα υγείας. 

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν δείχνουν ανθρώπους στη μαζική κυβερνητική εκδήλωση να κάθονται στον ήλιο, χωρίς προστασία από τη ζέστη. 

Ο υπουργός της ινδικής πολιτείας Μαχαράστρα, Έκναθ Σίντε, χαρακτήρισε το περιστατικό «ξαφνικό και οδυνηρό», και ανακοίνωσε αποζημίωση περίπου 5.000 δολαρίων στις οικογένειες των θυμάτων και δωρεάν περίθαλψη για όσους αρρώστησαν. 

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών και ζήτησαν να γίνουν έρευνες. 

Στην ινδική περιοχή της Βεγγάλης, τα σχολεία είναι κλειστά εδώ και αρκετές ημέρες λόγω του καύσωνα. 

Πηγή:Top Channel 

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος