Ινδία: Δικαίωμα στην άμβλωση για όλες τις γυναίκες αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας

Array

Χωρίς διάκριση σε παντρεμένες και ανύπαντρες οι γυναίκες στην Ινδία έχουν πλέον δικαίωμα στην άμβλωση μετά τη σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που έκρινε ότι δεν μπορεί να απαγορεύεται σε μία γυναίκα να προχωρά σε άμβλωση πριν την 24η εβδομάδα της κύησης απλώς και μόνο επειδή είναι ανύπανδρη.

«Ακόμη και μία ανύπανδρη γυναίκα μπορεί να υποβληθεί σε άμβλωση ως την 24η εβδομάδα της κύησης, όπως και οι παντρεμένες», δήλωσε ο δικαστής Ντ. Υ. Τσαντρατσούντ του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ινδίας, τονίζοντας ότι το γεγονός ότι μία γυναίκα δεν είναι παντρεμένη δεν της στερεί το δικαίωμα στην άμβλωση.

Από το 1971 νόμος περιόριζε το δικαίωμα στις αμβλώσεις στις παντρεμένες, τις χήρες, τις διαζευγμένες και τις ανήλικες γυναίκες, σε «όσες πάσχουν από αναπηρία ή νοητική υστέρηση» αλλά και όσες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης ή βιασμού.
Η σημερινή απόφαση ελήφθη μετά την προσφυγή στη δικαιοσύνη μιας γυναίκας η οποία κατήγγειλε ότι έμεινε έγκυος όταν βρισκόταν σε συναινετική σχέση, όμως αποφάσισε να τερματίσει την εγκυμοσύνη της όταν χώρισε.

Η απόφαση χαιρετίστηκε με πανηγυρισμούς από τους ακτιβιστές για τα δικαιώματα της γυναίκας και αποτελεί σημείο καμπής για τα δικαιώματα των γυναικών στην χώρα.

Το δικαστήριο πρόσθεσε ότι η σεξουαλική επίθεση μέσα στον γάμο μπορεί να θεωρηθεί βιασμός. Ο ινδικός ποινικός κώδικας δεν θεωρεί τον βιασμό μέσα σε γάμο αδίκημα, αλλά καταβάλλονται προσπάθειες αυτό να αλλάξει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος