Ινδία: Αγνοούμενοι 23 στρατιώτες από αιφνίδια πλημμύρα

Τουλάχιστον 23 είναι οι στρατιώτες που αγνοούνται εξαιτίας ξαφνικής πλημμύρας που σάρωσε τη βάση τους σε κοιλάδα της πολιτείας του Σικίμ, στην Β.Α. Ινδία, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα το το γενικό επιτελείο.

Οι αναπάντεχες βροχοπτώσεις στη λίμνη Λόνακ, προκάλεσαν πλημμύρες στον ποταμό Τίστα με αποτέλεσμα να στρατιώτες και οχήματα να βρεθούν κάτω απο το νερό. Σύμφωνα με το επιτελείο οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Η ορεινή και απομονωμένη περιοχή βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ινδίας με το Νεπάλ. Η λίμνη Λόνακ βρίσκεται στους πρόποδες παγετώνα κοντά στο Κατσεντζάνγκα, το τρίτο ψηλότερο βουνό στον κόσμο.

Εξαιτίας του ότι κοντινό φράγμα είχε ήδη αδειάσει νερό προηγουμένως, το επίπεδο των υδάτων στον ποταμό Τίστα ήταν 4,5 μέτρα υψηλότερο από το φυσιολογικό, σύμφωνα με τον ινδικό στρατό.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις καταγράφονται συγκριτικά συχνά στην Ινδία και προκαλούν σε πολλές περιπτώσεις εκτεταμένες υλικές ζημιές, ειδικά την περίοδο του μουσώνα (Ιούνιος-Σεπτέμβριος). Όμως γενικά τον Οκτώβριο ο μουσώνας έχει συνήθως περάσει.

Ειδικοί τονίζουν πως η κλιματική αλλαγή κάνει τις καταστροφές αυτής της φύσης συχνότερες και χειρότερες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος