Ην. Βασίλειο: ‘Εκτακτη συνάντηση για τα δημοσιονομικά – Σε ιστορικά χαμηλά οι «Τόρις»

Array

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπερη

Η έκτακτη συνάντηση που είχε νωρίτερα η πρωθυπουργός Λιζ Τρας και ο υπουργός οικονομικών Κουάσι Κουάρτενγκ με την Ανεξάρτητη αρχή δημοσιονομικής επιτήρησης ολοκληρώθηκε με την επιβεβαίωση ότι οι προβλέψεις της Αρχής για τον προϋπολογισμό θα δημοσιευτούν στις 23 Νοεμβρίου όπως αναμενόταν αρχικά και όχι νωρίτερα όπως πιέζεται να κάνει η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της επιτροπής για τον προϋπολογισμό είπε όμως βγαίνοντας από τη συνάντηση στο Sky News ότι θα οι προβλέψεις θα είναι έτοιμες την ερχόμενη Παρασκευή.

Η συνάντηση είναι ασυνήθιστη. Ο υπουργός οικονομικών ωθήθηκε να προβεί σε δημόσια δραστηριότητα από τους επικεφαλείς των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων του Σίτι και της Ουολ Στρίτ αλλά και από τους βουλευτές του κόμματος του. Ο στόχος είναι να καθησυχάσει τις αγορές από το ντόμινο αστάθειας που επακολούθησε μετά την ανακοίνωση του προϋπολογισμού της νέας κυβέρνησης με φορολογικές περικοπές και μεγαλύτερο δανεισμό της χώρας.

Η τελευταία εβδομάδα οδήγησε τους Εργατικούς σε προβάδισμα 33 μονάδων έναντι των Τόρις, το μεγαλύτερο προβάδισμα που είχε ποτέ οποιοδήποτε κόμμα από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και μετά.

Την παραμονή του συνεδρίου των Τόρις, η δημοσκόπηση της YouGov, που διενεργήθηκε την Τετάρτη και την Πέμπτη, ανέδειξε το Εργατικό Κόμμα στο 54% έναντι του 21% των Συντηρητικών.

Εάν τα αποτελέσματα επαναλαμβάνονταν σε γενικές εκλογές, οι Εργατικοί θα κέρδιζαν 498 έδρες.

Οι Συντηρητικοί θα χάσουν τις επόμενες εκλογές και πρέπει να αποφασίσουν πώς θα αφήσουν «κάποια μορφή κληρονομιάς» στους Εργατικούς, δήλωσε ανώτερος βουλευτής των Τόρις.

Ο Σερ Τσαρλς Γουόκερ, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής 1922 των Τόρις, είπε ότι η δημοσκόπηση του YouGov για τους Times που δίνει στους Εργατικούς προβάδισμα 33 μονάδων είναι «συντριπτική» και αντανακλά τον «κατακρημνισμό» της στήριξης στο κόμμα των Συντηρητικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος