Ην. Βασίλειο: Δεν θα εξαιρείται η βασιλική οικογένεια από την επαναφορά της υποχρεωτικής στράτευσης

Σύνοψη
  • Τα παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο πρωτότοκος και δεύτερος στη σειρά διάδοχος του θρόνου Τζορτζ 10 ετών, όπως και η αδελφή του Σαρλότ 9 ετών, και ο μικρότερος αδελφός τους Λούις 6 ετών θα πρέπει να υπηρετήσουν τον στρατό ή να προσφέρουν εθελοντική κοινωφελή εργασία, σύμφωνα με το νέο σχέδιο

Λεπτομέρειες του σχεδίου Σούνακ για την επαναφορά της υποχρεωτικής στράτευσης στους 18άρηδες Βρετανούς αποκαλύπτει ότι δεν θα εξαιρείται η βασιλική οικογένεια.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη


Τα παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο πρωτότοκος και δεύτερος στη σειρά διάδοχος του θρόνου Τζορτζ 10 ετών, όπως και η αδελφή του Σαρλότ 9 ετών, και ο μικρότερος αδελφός τους Λούις 6 ετών θα πρέπει να υπηρετήσουν τον στρατό ή να προσφέρουν εθελοντική κοινωφελή εργασία.
Η υπηρεσία των μελών της βασιλικής οικογένειας είθισται καθώς λαμβάνουν θέσεις και τίτλους επικεφαλής στρατιωτικών μονάδων.
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ πέρασε επτάμισι χρόνια -πλήρη στρατιωτική θητεία- στη μονάδα ελικοπτέρων διάσωσης ενώ ο πρίγκιπας Χάρι έκανε δύο θητείες στο Αφγανιστάν.
Η πρόταση του Ρίσι Σούνακ ακολουθεί μία γενικότερη ανανέωση του ενδιαφέροντος για την υποχρεωτική θητεία στην Ευρώπη εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.
Οι λόγοι που το Συντηρητικό κόμμα προτείνει επαναφορά της υποχρεωτικής στράτευσης είναι αρχικά η αυξανόμενη απειλή επιθέσεων “ σε έναν επικίνδυνο κόσμο”, αλλά και η κοινωνική συνοχή. Ο κ. Σούνακ θεωρεί ότι ο στρατός θα φέρει κοντά τους νέους και θα τους δώσει στόχους στη ζωή τους.
Οι Εργατικοί κατηγόρησαν του Τόρις ότι το προτείνουν διότι μείωσαν τον βρετανικό στρατό στα χαμηλότερα επίπεδα από την εποχή του Ναπολέοντας αλλά όπως έγινε γνωστό ο σκιώδης υπουργός Εξωτερικών, είχε υποστηρίξει ένα παρόμοιο σχέδιο το 2020.
τέλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος