Ιμπραχίμ Καλίν: Υπάρχει ανάγκη για νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφάλειας

Σε ομιλία του στο Doha Forum, μια διεθνής πλατφόρμα διαλόγου που λαμβάνει χώρα στη Ντόχα του Κατάρ, ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, ο οποίος ήταν ένας από τους ομιλητές, ανέφερε ότι υπάρχει ανάγκη για μια νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφάλειας.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία είπε: «Η ενεργειακή γεωπολιτική πρέπει να αλλάξει μετά από αυτόν τον πόλεμο. Δεν θα είναι αρκετό, δεν θα λύσει το πρόβλημα [της έλλειψης ενέργειας] εάν αυξήσουμε την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου. Πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα», είπε.

Σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα στις σχέσεις της με Ουκρανία και Ρωσία, είπε: «Διατηρήσαμε ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας μας με τη Ρωσία και την Ουκρανία. Υπάρχουν αρκετοί τομείς στους οποίους διαφωνούμε με τη Ρωσία, όπως στη Συρία και τη Λιβύη, αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι καταφέραμε να αναπτύξουμε μια σχέση συνεργασίας με τη Ρωσία», είπε.

Σχετικά με τη «μεσολαβητική» στάση της Τουρκίας στο Ουκρανικό, ο Καλίν είπε: «Η ηγετική διπλωματία θα είναι το κλειδί για τον τερματισμό αυτού του πολέμου. Οι Ουκρανοί θα πρέπει να υποστηριχθούν για να αμυνθούν. Αλλά πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου ότι πρέπει να μιλήσουμε στη Ρωσία. Όποιες ανησυχίες ασφάλειας και αν είχε η Ρωσία για να εισέλθει σε αυτόν τον πόλεμο πρέπει να ακουστούν», τόνισε ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν.

Κωνσταντινούπολη, Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος