Ημέρα πένθους και μνήμης στο Ισραήλ ένα μήνα μετά τη σφαγή της Χαμάς

Ημέρα πένθους είναι η σημερινή για τους Ισραηλινούς, καθώς συμπληρώθηκε ένας μήνας από τη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Οι Ισραηλινοί τιμούν τη μνήμη 1.400 ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση, στην πλειονότητά τους άμαχοι.

Στις 11:00 το πρωί θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και οι τοπικές αρχές σε όλη τη χώρα θα κατεβάσουν τη σημαία ώστε να κυματίζει μεσίστια. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιούνται επίσης τελετές μνήμης σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Αργότερα το απόγευμα, ο κόσμος θα συγκεντρωθεί στις πλατείες των πόλεων και σε άλλες κεντρικές περιοχές για να ανάψει κεριά στη μνήμη των πεσόντων στρατιωτών και των δολοφονημένων πολιτών.

Στο Τελ Αβίβ, μια επιμνημόσυνη δέηση για τις οικογένειες των πενθούντων θα πραγματοποιηθεί από τις 6:30 μ.μ. στο Heichal HaTarbut, με παράσταση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ.

Στην Ιερουσαλήμ, μια συγκέντρωση μνήμης και διαμαρτυρίας από τις οικογένειες των πενθούντων θα πραγματοποιηθεί από τις 7:30 μ.μ. μπροστά από την Κνεσέτ. Στο τέλος της λειτουργίας θα στηθούν σκηνές έξω από την Κνεσέτ με επικεφαλής τις οικογένειες των πενθούντων που απαιτούν μια νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Πηγή: Times Of Israel

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος