Ημέρα νίκης κατά του φασισμού για την Ρωσία (video)

Μόσχα -ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Την 76η επέτειο της Νίκης κατά του φασισμού τιμάει από το πρωί η Ρωσία σε κάθε γωνιά της. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η καρδιά των εκδηλώσεων χτύπησε στη Μόσχα και στην Κόκκινη Πλατεία, όπου παρουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν έγινε μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

Ύστερα από έναν χρόνο, που για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία η 9η Μαΐου, λόγω Covid δεν γιορτάστηκε, ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα Νίκης κατά του φασισμού, αλλά και για την μνήμη των 27 εκατομμυρίων Σοβιετικών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο κατά των Ναζί.

Λόγω της αναβίωσης του ψυχρού πολέμου, αλλά και της έκρυθμης κατάστασης στην Ανατολική Ουκρανία, φέτος το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ξεχωριστή βαρύτητα. Μεταξύ άλλων, ο Ρώσος πρόεδρος αφού υποστήριξε πως η Ρωσία υπερασπίζεται με συνέπεια το διεθνές δίκαιο, ταυτόχρονα, θα υπερασπίζεται σταθερά τα τα εθνικά της συμφέροντα, και θα διασφαλίζει την ασφάλεια του λαού της.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, λέγοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει συγχώρεση για όσους, ξέχασαν τα μαθήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και εκθέτουν ξανά επιθετικά σχέδια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος