Ίλιγγοι, εμβοές και πονοκέφαλοι από το «Σύνδρομο της Αβάνας» ― Πρόσωπα – «κλειδιά» αποκαλύπτουν στην ΕΡΤ (video)

Σε «θρίλερ κατασκοπείας» εξελίσσεται το μυστηριώδες «Σύνδρομο της Αβάνας» που έχει πλήξει τα τελευταία χρόνια Αμερικανούς διπλωμάτες, οι οποίοι αναφέρουν ιλίγγους, εμβοές, πονοκεφάλους κι άλλα.

Στην ΕΡΤ μίλησε ένας πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος μάλιστα παραιτήθηκε γι’ αυτόν τον λόγο.

Ο ελληνοαμερικάνος πρώην πράκτορας της CIA, Μαρκ Πολυμερόπουλος που, όπως δηλώνει, έχει βιώσει παρόμοια συμπτώματα και ο καθηγητής στον τομέα των πληροφοριών και της ασφάλειας, Σήφης Φιτσανάκης, μιλάνε αποκλειστικά στην ΕΡΤ για τα παράξενα περιστατικά.

«Οι πρώτες ενδείξεις που είχαμε από την Αβάνα και έχω παρακολουθήσει πολύ στενά την επιστημονική βιβλιογραφία πάνω στο θέμα. Σε αυτούς τους ανθρώπους γίνανε εξετάσεις στον εγκέφαλο και συγκριθήκανε με άλλους ανθρώπους οι οποίοι δεν είχανε αυτό το πρόβλημα, πραγματικά βλέπουμε διαφορετικές ενδείξεις», λέει μεταξύ άλλων ο Σήφης Φιτσανάκης.

«Βλέπουμε ότι αυτά συμβαίνουν όχι σε τυχαίες περιοχές αλλά σε μέρη που διεκδικούνται και από τις ΗΠΑ και από τη Ρωσία. Μιλάμε πια για μια άλλη εποχή στην διπλωματία, όπου μπορεί ένας διπλωμάτης από τη μια στιγμή στην άλλη να γίνει στόχος μιας ξένης κυβέρνησης», συμπληρώνει ο ίδιος σχετικά.

Πάντως, το αμερικανικό Κογκρέσο έχει αποκαταστήσει τα θύματα του «Συνδρόμου της Αβάνας», αναγνωρίζοντάς το πολιτικά. Ωστόσο, η επιστημονική εξήγηση εκκρεμεί.

Ρεπορτάζ: Ελβίρα Κριθάρη – Γιάννης Σουλιώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος