«Το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε ένα σημαντικό βήμα για να οικοδομηθεί εκ νέου η εμπιστοσύνη της Ελλάδας με τους εταίρους», δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Ανίκα Μπράιτχαρντ, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου στις Βρυξέλλες.
Όπως ανέφερε, οι θεσμοί κατέληξαν σε μια κοινή αξιολόγηση των τεσσάρων προαπαιτούμενων δράσεων που νομοθέτησε χτες η ελληνική βουλή και έκριναν ότι έγινε με «έγκαιρο και ικανοποιητικό τρόπο».
Επιπλέον, η κ. Μπράιτχαρντ εξέφρασε την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόσο για το μεγάλο αριθμό των βουλευτών που ψήφισαν χτες υπέρ των νομοθετημάτων, όσο και για την ουσία των μεταρρυθμίσεων που αντιμετωπίζουν διαρθρωτικά προβλήματα της Ελλάδας, σε τομείς όπως ο ΦΠΑ, η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, η δημόσια διοίκηση και το ασφαλιστικό.
«Το ελληνικό κοινοβούλιο μίλησε με ευρεία φωνή και αυτό είναι το σήμα που λαμβάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Ταυτόχρονα, η ίδια εκπρόσωπος σημείωσε πως με αυτή τη νομοθέτηση εκπληρώνεται και η αιρεσιμότητα που συνοδεύει την εκταμίευση των 7 δισ. από τον EFSM, η οποία ακολουθεί ήδη τη διαδικασία έγκρισης όπως ορίζει το Συμβούλιο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:
Με 229 «Ναι» πέρασαν τα προαπαιτούμενα στη Βουλή – 39 διαφοροποιήσεις από το ΣΥΡΙΖΑ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος