Ιερουσαλήμ: Νέες συγκρούσεις Παλαιστινίων με την ισραηλινή αστυνομία στην Πλατεία Τεμένων-Πάνω απο 30 οι τραυματίες αναφέρουν οι Παλαιστίνιοι

Νέες συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών αστυνομικών και Παλαιστίνιων διαδηλωτών ξέσπασαν σήμερα το πρωί στην Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ.

Νωρίς σήμερα τα ξημερώματα, οι ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στην Πλατεία και νεαροί Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον τους.

Σύμφωνα με μέλη παλαιστινιακών ομάδων διάσωσης τουλάχιστον 31 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν. Επίσης οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, ανέφεραν ότι 14 απο τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, οι δύο με σοβαρά τραύματα.

Γύρω στις 04:00, παριστάμενοι στο σημείο πέταξαν πέτρες προς το Τείχος των Δακρύων, τον ιερότερο τόπο προσευχής για τους Εβραίους, κοντά στην Πλατεία των Τεμενών, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην Πλατεία για τρίτη κατά σειρά Παρασκευή του ιερού μήνα του Ραμαζανιού – που συμπίπτει με τους εορτασμούς για το Πεσάχ.

Η πλατεία είναι ο τρίτος ιερότερος τόπος του ισλάμ και ιερότερος τόπος για τους Εβραίους, στην παράδοση των οποίων είναι γνωστός με το όνομα Όρος του Ναού.

Την τελευταία εβδομάδα, πάνω από 200 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους Παλαιστίνιοι, τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μέσα και γύρω από την Πλατεία των Τεμενών, ενώ εκτοξεύθηκαν επίσης ρουκέτες από ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ και ισραηλινά χτυπήματα ως αντίποινα σε αυτό τον παλαιστινιακό θύλακα των 2,3 εκατ. κατοίκων.

Άραβες υπουργοί που συναντήθηκαν στο Αμάν της Ιορδανίας καταδίκασαν τις «επιθέσεις και τις ισραηλινές παραβιάσεις σε βάρος των πιστών στο τέμενος αλ-Άκσα», χώρο που τελεί υπό ιορδανική διαχείριση, αλλά η πρόσβαση σε αυτόν ελέγχεται από το εβραϊκό κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος