Ιερουσαλήμ: Διπλωματικές επαφές Ισραηλινών – Παλαιστινίων για διμερείς σχέσεις

Η πρώτη γνωστή  διπλωματική συνάντηση μεταξύ του επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας,  Γιαΐρ Λαπίντ, με τον Παλαιστίνιο υπουργό Πολιτικών Υποθέσεων, τον Χουσέιν αλ Σέιχ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23/1 συμφωνα με ανάρτηση του τελευταίου  στο Twitter.

“Συναντήθηκα με τον Iσραηλινό υπουργό Εξωτερικών και συζητήσαμε για διάφορα πολιτικά θέματα και για τις διμερείς σχέσεις”, ανέφερε ο Χουσέιν αλ Σέιχ, χωρίς να διευκρινίσει το πού.

Στην ανάρτησή του χθες, ο Χουσέιν αλ Σέιχ πρόσθεσε ότι επισήμανε την «ανάγκη να υπάρξει πολιτικός ορίζοντας για τα δύο μέρη, βασισμένος στο διεθνές δίκαιο», αναφερόμενος στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη.

Tο ισραηλινό ΥΠΕΞ από την πλευρά του απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, χωρίς πάντως να διαψεύσει πως η συνάντηση έγινε.

Για την ιστορία της διπλωματικής κινητικότητας  υπενθυμίζεται ότι μετά την επίσκεψη του Μαχμούντ Αμπάς στο Ισραήλ τον Δεκέμβριο, η κυβέρνηση Μπένετ ενέκρινε σειρά «μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης» με την Παλαιστινιακή Αρχή, ιδίως τη χορήγηση επιπλέον 600 αδειών σε παλαιστίνιους επιχειρηματίες να ταξιδεύουν στο Ισραήλ και εγγράφων σε περίπου 6.000 παλαιστίνιους κατοίκους τομέα της Δυτικής Όχθης υπό ισραηλινό έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος