Ένας νεκρός και 8 τραυματίες από πυρά ενόπλων κατά μποτιλιαρισμένων ΙΧ σε εβραϊκό οικισμό στη Δ. Όχθη

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν κατά την επίθεση τριών ενόπλων σε αυτοκινητόδρομο στα προάστια ανατολικά της Ιερουσαλήμ, κοντά στον εβραϊκό οικισμό Μααλέ Αντουμίμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η αστυνομία του Ισραήλ στην ανακοίνωσή της εκάνε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση» και ότι οι δράστες έφθασαν με όχημα.

«Οι τρεις τρομοκράτες (…) βγήκαν από το όχημά τους και άρχισαν να πυροβολούν με αυτόματα όπλα εναντίον οχημάτων που βρίσκονταν ακινητοποιημένα σε μποτιλιάρισμα στην οδό με κατεύθυνση της Ιερουσαλήμ», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Δύο τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν επιτόπου. Οι έρευνες που διεξήχθησαν επέτρεψαν να εντοπισθεί ένας άλλος τρομοκράτης που επιχειρούσε να διαφύγει και ο οποίος επίσης εξουδετερώθηκε», πρόσθεσε η αστυνομία.

Ένας νεκρός και 8 τραυματίες από πυρά ενόπλων κατά μποτιλιαρισμένων ΙΧ σε εβραϊκό οικισμό στη Δ. Όχθη
Ένας νεκρός και 8 τραυματίες από πυρά ενόπλων κατά μποτιλιαρισμένων ΙΧ σε εβραϊκό οικισμό στη Δ. Όχθη

Οκτώ άνθρωποι, που φέρουν τραύματα διαφόρων βαθμών, απομακρύνθηκαν από γιατρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσε η υπηρεσία πρώτων βοηθειών.

Το σημερινό περιστατικό έρχεται μετά το θάνατο δύο ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή σε στάση λεωφορείου στο νότιο Ισραήλ κοντά στην πόλη Kiryat Malakhi.

Θέατρο βίας καθημερινά η Δυτική Όχθη

Στη Δυτική Όχθη οι επιθέσεις Παλαιστινίων εναντίον Ισραηλινών είναι συχνές και σχεδόν καθημερινές, συχνά φονικές, επιδρομές του ισραηλινού στρατού.

Ισραηλινά στρατεύματα και έποικοι έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 400 Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Ραμάλα.

Το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Όχθη -συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής Ιερουσαλήμ, την οποία αργότερα προσάρτησε- στον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1967.

Περίπου 475.000 Εβραίοι έποικοι ζουν σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι οικισμοί τους θεωρούνται παράνομοι από τα Ηνωμένα Έθνη και το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας.

Ο παλαιστινιακός πληθυσμός της Δυτικής Όχθης αριθμεί περίπου 2,9 εκατομμύρια.

Οι Παλαιστίνιοι διεκδικούν την περιοχή ως την καρδιά του μελλοντικού ανεξάρτητου κράτους τους, αλλά την Τετάρτη το ισραηλινό κοινοβούλιο υποστήριξε με συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου που αντιτίθεται σε οποιαδήποτε μονομερή αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους.

Ο πόλεμος στη Γάζα ξέσπασε μετά την επίθεση μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 1.160 άνθρωποι στο Ισραήλ, κυρίως άμαχοι, σύμφωνα με έναν απολογισμό του AFP που βασίζεται σε επίσημα ισραηλινά στοιχεία.

Τουλάχιστον 29.313 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν σκοτωθεί στην στρατιωτική επίθεση αντιποίνων του Ισραήλ στη Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στην περιοχή που διοικείται από τη Χαμάς.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος