ertnews.gr

Ηχηρές αντιδράσεις στις ΗΠΑ για την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα

Αμερικανικές αντιδράσεις συναντά η αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα κατά της χώρας μας, κι ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε με νέες απειλές στη διεθνοποίηση του τουρκικού αναθεωρητισμού από τον Έλληνα πρωθυπουργό
21/01 08:58
Ηχηρές αντιδράσεις στις ΗΠΑ για την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα

Φωτογραφία Αρχείου

Αμερικανικές αντιδράσεις συναντά η αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα κατά της χώρας μας, κι ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε με νέες απειλές στη διεθνοποίηση του τουρκικού αναθεωρητισμού από τον Έλληνα πρωθυπουργό στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός, απειλώντας ακόμη και με μία πυραυλική επίθεση την Αθήνα. Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε το αίτημα περί αποστρατιωτικοποίησης νησιών και τόνισε ότι τα όσα δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αρκούν για να καθορίσουν την τύχη της περιοχής.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ η Ελληνοαμερικανή βουλευτής των Ρεπουμπλικανών Νικόλ Μαλλιωτάκης ότι δεν πρέπει να δοθούν στην Τουρκία τα μαχητικά λόγω της στάσης της απέναντι στην Ελλάδα και του Κυπριακού.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Ντέιβιντ Σισιλίνι κατήγγειλε την Άγκυρα ότι συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα και υποστήριξε πως μία τέτοια συμπεριφορά δεν πρέπει να επιβραβευθεί με νέα F-16. Η αντίδρασή του ήρθε να προστεθεί στις αντιρρήσεις που έχει εκφράσει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καθώς και οι βουλευτές Γκας Μπιλιράκης, Κρις Πάπας, Νικόλ Μαλλιωτάκη, Τζον Σαρμπάνης, και Φράνκ Παλόνε.

Εν τω μεταξύ, την τουρκική επιθετικότητα έθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη συνάντησή της με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, στο Βερολίνο.

Πηγή: ΕΡΤNEWS – Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version