Ηχηρές αντιδράσεις στις ΗΠΑ για την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα

Array

Αμερικανικές αντιδράσεις συναντά η αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα κατά της χώρας μας, κι ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε με νέες απειλές στη διεθνοποίηση του τουρκικού αναθεωρητισμού από τον Έλληνα πρωθυπουργό στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός, απειλώντας ακόμη και με μία πυραυλική επίθεση την Αθήνα. Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε το αίτημα περί αποστρατιωτικοποίησης νησιών και τόνισε ότι τα όσα δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αρκούν για να καθορίσουν την τύχη της περιοχής.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ η Ελληνοαμερικανή βουλευτής των Ρεπουμπλικανών Νικόλ Μαλλιωτάκης ότι δεν πρέπει να δοθούν στην Τουρκία τα μαχητικά λόγω της στάσης της απέναντι στην Ελλάδα και του Κυπριακού.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Ντέιβιντ Σισιλίνι κατήγγειλε την Άγκυρα ότι συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα και υποστήριξε πως μία τέτοια συμπεριφορά δεν πρέπει να επιβραβευθεί με νέα F-16. Η αντίδρασή του ήρθε να προστεθεί στις αντιρρήσεις που έχει εκφράσει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καθώς και οι βουλευτές Γκας Μπιλιράκης, Κρις Πάπας, Νικόλ Μαλλιωτάκη, Τζον Σαρμπάνης, και Φράνκ Παλόνε.

Εν τω μεταξύ, την τουρκική επιθετικότητα έθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη συνάντησή της με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, στο Βερολίνο.

Πηγή: ΕΡΤNEWS – Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος