Ιαπωνία: Νέο μπαράζ οικονομικών κυρώσεων για άλλους 17 Ρώσους

Το πάγωμα τυχόν πόρων  που βρίσκονται στη δικαιοδοσία της Ιαπωνίας  για ακόμη 17 Ρώσους ανακοινώθηκε με την επιβολή από τις ΗΠΑ επιπλέον κυρώσεων  την περασμένη Παρασκευή σε αρκετούς ακόμη Ρώσους, συμπεριλαμβανομένων του δισεκατομμυριούχου Βίκτορ Βέξελμπεργκ και 12 μελών της Δούμας, της κάτω Βουλής της Ρωσίας.

Σειρά είχε το Τόκιο να συμπεριλάβει τον Βίκτορ Βέξελμπεργκ, 11 μέλη της Δούμας και πέντε μέλη της οικογένειας του Ρώσου τραπεζίτη Γιούρι Κοβάλτσουκ. Πλέον οι κυρώσεις εφαρμόζονται για 61 Ρώσους.

Όπως διευκρίνισε το υπουργείο Οικονομικών, η Ιαπωνία  συντονίζεται με τα υπόλοιπα κράτη της G7 σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις και το επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπροσωπος.

Το Τόκιο είχε ήδη ανακοινώσει κυρώσεις στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας και επτά ιδιωτικές ρωσικές τράπεζες, καθώς και σε Λευκορώσους, λευκορωσικές τράπεζες και λευκορωσικούς οργανισμούς εξαιτίας της υποστήριξης του Μινσκ στη Μόσχα.

Στο πλαίσιο των μέτρων σε βάρος της Μόσχας, το Τόκιο ανακοίνωσε επίσης πως διευρύνει την απαγόρευση των εξαγωγών στη Ρωσία 31 ειδών, ιδίως ημιαγωγών, επικοινωνιακού εξοπλισμού, αισθητήρων, ραντάρ και 26 ακόμη ειδών τεχνολογίας από την Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος