Ιαπωνία: Ισχυρές βροχές και κατολισθήσεις – Νεκρή γυναίκα σε πλημμυρισμένο αυτοκίνητο

Ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας την ανατολική Ιαπωνία, προκαλώντας πλημμύρες, προβλήματα στις μετακινήσεις και κλείσιμο σχολείων, ενώ οι αρχές προειδοποιούν για αυξημένο κίνδυνο κατολισθήσεων.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA) εξέδωσε την υψηλότερη προειδοποίηση, επιπέδου 5, για κατολισθήσεις στα νησιά Νιιτζίμα και Ιζού Οσίμα, νότια του Τόκιο, καλώντας τους κατοίκους να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής τους.

Στο Ιζού Οσίμα καταγράφηκαν 555 χιλιοστά βροχής μέσα σε 24 ώρες, ενώ στο Νιιτζίμα περισσότερα από 480 χιλιοστά, ποσότητα-ρεκόρ για την περιοχή. Πάνω από 200 χιλιοστά καταγράφηκαν και σε ορισμένες περιοχές του Τόκιο.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Τα ακραία φαινόμενα προκάλεσαν και ανθρώπινες απώλειες. Μια γυναίκα περίπου 60 ετών έχασε τη ζωή της όταν το αυτοκίνητό της βυθίστηκε σε πλημμυρισμένη υπόγεια διάβαση στην πόλη Ιγουάκι της Φουκουσίμα, ενώ δύο ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά στην περιφέρεια Τσίμπα.

Η κακοκαιρία οδήγησε στην ακύρωση μαθημάτων σε 748 δημόσια σχολεία, ενώ σημειώθηκαν μειωμένα δρομολόγια και καθυστερήσεις σε τρένα, μεταξύ άλλων και στα Shinkansen.

Η JMA προειδοποιεί ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν, με πιθανό σχηματισμό ζώνης ισχυρών βροχοπτώσεων στην περιοχή Κάντο και στα νησιά Ίζου. Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να παραμείνουν σε επιφυλακή για πλημμύρες και κατολισθήσεις, καθώς αναμένονται νέες ισχυρές βροχές.

Πηγή: Associated Press, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος