Ιαπωνία: Αρνητικό τεστ για τον νέο κορονοϊό απαραίτητο για τους Κινέζους ταξιδιώτες

Array

Από την τρέχουσα εβδομάδα οι  αρχές της Ιαπωνίας θα απαιτούν αρνητικό τεστ για τον SARS-CoV-2 προκειμένου να επιτρέπουν την είσοδο σε ταξιδιώτες προερχόμενους από την Κίνα.  

Το μέτρο λαμβάνεται λόγω της ταχείας εξάπλωσης του ιού στη χώρα των 1,41 δισεκ. κατοίκων, μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο FNN («Fuji News Network»).

Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές στο Τόκιο τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 30ής Δεκεμβρίου. Οι επισκέπτες από την Κίνα θα γίνουν έτσι οι μόνοι στην Ιαπωνία που θα απαιτείται να υποβάλλονται αυτόματα σε τεστ.

Η Ιαπωνία άνοιξε πλήρως στις αρχές Οκτωβρίου τα σύνορα της στους αλλοδαπούς, έπειτα από δυόμισι χρόνια σχεδόν απόλυτου κλεισίματος τους, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Υπάρχουν «πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι μολύνσεις εξαπλώνονται ταχύτατα» στην Κίνα, δικαιολόγησε ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα απευθυνόμενος σε εκπροσώπους του Τύπου.

Η απότομη άρση της πολιτικής «zero COVID» —εξάλειψης του ιού— που εφάρμοζε το Πεκίνο στις αρχές Δεκεμβρίου έχει προκαλέσει ραγδαία αύξηση των μολύνσεων, παρά την απουσία αξιόπιστων επίσημων δεδομένων, κι εκφράζονται από διάφορες πλευρές ανησυχίες πως θα εμφανιστούν νέες παραλλαγές, δυνητικά πιο επικίνδυνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος