Η Υπερδνειστερία επιδιώκει να ενταχθεί στη Ρωσία

Array

Μόσχα – Η Υπερδνειστερία είναι επικεντρωμένη στην απόκτηση ανεξαρτησίας και πιθανή ενοποίηση με τη Ρωσία, δήλωσε την Παρασκευή, στη Μόσχα, ο υπουργός Εξωτερικών της διεθνώς μη αναγνωρισμένης κυβέρνησης αυτής της αυτονομιστικής περιοχής της Μολδαβίας Vitaly Ignatiev.

Ο Ιγκνάτιεφ είπε στους δημοσιογράφους ότι η Υπερδνειστερία θα επιδιώξει τους στόχους που τέθηκαν στο δημοψήφισμα του 2006 και πρόσθεσε ότι η χορήγηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας στη Μολδαβία για ένταξη στην ΕΕ τερματίζει κάθε πιθανότητα συνεργασίας με το Κισινάου (την πρωτεύουσά της Μολδαβίας).

«Ανεξάρτητη ανάπτυξη της Υπερδνειστερίας και επακόλουθη ελεύθερη είσοδος στη Ρωσική Ομοσπονδία. Η επακόλουθη ελεύθερη ένταξη στη Ρωσία αποτελεί μια διαδικασία που είναι πιθανό να απαιτήσει σημαντικές αποφάσεις, πολιτική προετοιμασία και πολλά άλλα. Προφανώς, η κύρια προτεραιότητα είναι η ανεξαρτησία», είπε ο Ιγκνάτιεφ, όπως αναφέρει το Tanjug.

Η Υπερδνειστερία, μια περιοχή 470.000 κατοίκων που βρίσκεται μεταξύ της Ουκρανίας και της υπόλοιπης Μολδαβίας, φιλοξενεί μια ομάδα Ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων από το τέλος του πολέμου για την ανεξαρτησία του 1992. Η Μολδαβία ορίζεται στο Σύνταγμα ως μια στρατιωτικά ουδέτερη χώρα, γι’ αυτό και δεν είναι πιθανό μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά δείχνει αυξανόμενο προσανατολισμό προς τη Δύση.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΙΚΑ / Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς / Επιμέλεια: Αναστασία Πατρικάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος